Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ahmed Akkari blev tirsdag aften mødt med stenkast af unge i Gellerup Parken.

Debattør og foredragsholder Ahmed Akkari var tirsdag aften mål for en gruppe stenkastende unge i Gellerup Parken. Det skriver bt.dk, der har en reporter på stedet. Akkari skulle holde foredrag i en bygning i Gellerup Parken klokken 20.

»Der blev kastet sten mod den taxa, Ahmed Akkari ankom i,« siger BTs reporter.

»Jeg sad i taxaen sammen med ham. Vi blev nødt til at køre over for rødt for at komme væk.«

Ahmed Akkari bliver mandsopdækket af politifolk, men det har ikke afholdt unge fra at ruske i dørene og banke på væggene til det baglokale, hvori den tidligere imam befinder sig. Der bliver også kastet med kanonslag i området.

Politiet har indført visitationszone i området, og 14 personer er blevet anholdt i en fritidsinstitution forud for Akkaris foredrag. Det oplyser vicepolitikommissær Jesper Bøjgaard fra Østjyllands Politi.

»Vi har klokken 18.30 foretaget præventive anholdelser af 14 personer. De befandt sig i et fritidstilbud ved navn Fristedet, hvor der blev fundet sten og kanonslag,« siger Jesper Bøjgaard.

Ahmed Akkari spillede en aktiv rolle i Muhammedkrisen i 2005, hvor han deltog i den delegation, som drog til Mellemøsten for at søge opbakning til fordømmelsen af Jyllands-Postens Muhammedtegninger. Siden han har fortrudt sin opførsel og tager nu afstand fra sine tidligere holdninger.

Andre læser også