Nu kommer budget-loftet

Efter flere års tilløb ser det nu endelig ud til at der bliver indført et ’budget-loft’. Fra 2021 må hvert team maksimalt bruge 175 millioner US Dollars (cirka 1,2 milliard danske kroner) pr sæson. De store teams bruger nu mellem to og tre milliarder danske kroner, så de skal skære kraftigt ned.

Umiddelbart lyder det som godt nyt for de små teams som Haas, der har et 2019-budget på omkring en milliard kroner. Men en række poster som kørerlønninger og motorer rammes ikke af budget-loftet, så Haas og co vil stadig være langt fra storholdene. Men dog lidt tættere på…

Günther Steiner er verdens bedste F1-boss

Hans reaktion på Kevin Magnussens kvalifikations-crash (og danskeren udfald over radioen i løbet) var bare typisk Guenther. Og personalepleje af højeste klasse. Jo – det var ærgerligt, at K-Mag havde smadret bilen. »Men ’shit happens’ og det viser bare hvor hårdt han prøver,« sagde Steiner om crashen.

Og understregede, at Magnussen jo ellers aldrig smadrede noget. I Magnussens tidligere F1-teams havde reaktionen været helt anderledes, men Steiner bakkede omgående sin kører op. Det var dét, Magnussen havde brug for. Han behøvede ikke andre til at fortælle ham, at han for en gangs skyld havde fucket op.

Vettel laver stadig for mange fejl

Sebastian Vettel var på vej mod sin første 2019-sejr, da han kortvarigt mistede herredømmet over Ferrari´en og måtte ind over græsset. Han kørte tilbage på banen på en så aggressiv måde, at han fik en tidstraf på fem sekunder. Om straffen var fair er et åbent spørgsmål. Men der er ingen tvivl om at Vettel de seneste år har lavet for mange fejl til for alvor at udfordre Lewis Hamilton og Ferrari.