Da Gyldendal kårede årets Blæksprutte tirsdag eftermiddag, var det DR's vejrredaktør, der løb med blæksprutten.

Jesper Theilgaard blev kåret som årets blæksprutte, da Gyldendal ved en reception tirsdag udgav det 123. Blæksprutten-hæfte, hvor året der er gået, bliver vendt i satiriske tegninger og bemærkninger.

Vejrredaktøren er således en del af et prominent selskab, der tæller navne som Thøger Seidenfarten, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke, Don Ø og Anders Fogh, siden årets Blæksprutte første gang blev kåret i 2003.

Begrundelsen for vejrmandens hyldest lyder fra Gyldendals side på, at 'han formår at sprede solskin trods konditionerne'.

Og hånes skal han også, fordi: 'det netop er et satirisk hæfte, og fordi det ærlig talt er på tide, at han får gjort noget alvorligt ved det der møgvejr'.

Ved receptionen hos Gyldendal, var det en oplagt Jesper Theilgaard, der glad og smilende tog i mod sin kæmpe blækspruttebamse og den satiriske tegning af ham selv i øsende regnvejr med en paraply og taleboblen 'solskin kan man altid finde' tegnet af satiretegner Roald Als.

Begrundelsen lød endvidere:

- Mange opfatter vejret netop i år som det værste nogen sinde. Mange fik endvidere ødelagt både kældre og lofter under sommerens kraftige skybrud. Er det en bevidst straf fra vejrgudernes side, er det klimaforandringerne, eller er det bare rent tilfældigt noget værre møgvejr? Nogen vil mene, at vejret var bedre, da Henrik Voldborg var DRs officielle meteorolog, og de samme påstår givet, at møgvejret faktisk ene og alene skyldes den nuværende DR-vejrmand, Jesper Theilgaard, skrev redaktionen.