Den danske model Josephine Skriver lyste i bogstaveligste forstand op, da hun gik ned ad catwalken til Victoria’s Secrets modeshow i Paris i går. Modsat kollegaerne, som ’blot’ var iført æggende lingeri, var den unge københavners tøj udsmykket med knap en halv million krystaller.

Tøjet som Josephine Skriver fremviste, er produceret i et samarbejde mellem det amerikanske undertøjsfirma Victoria’s Secret og den østrigske smykkevirksomhed Swarovski.

Sættet består af en over- og underdel samt strømper med påsatte krystaller i alverdens slibninger.

Foto: PR-foto/Glen Allsop
Vis mere

Dertil hører et sæt 4,5 kg tunge ’vinger’, der naturligvis også er lavet af krystaller.

Foto: PR-foto/Glen Allsop
Vis mere

I alt var der i omegnen af 450.000 krystaller på hendes tøj - forudsat man ikke medregner de 1.630 krystaller, der sidder på hendes højhælede sko designet af Brian Atwood.

Foto: PR-foto/Glen Allsop
Vis mere

International topmodel

Københavnske 23-årige Josephine Skriver slog igennem som international topmodel i 2011, da hun blandt andet fremviste kollektioner for Gucci og Calvin Klein. Siden har hun arbejdet for forskellige tøjmærker, indtil hun i 2013 blev ansat hos Victoria’s Secret.

Ved siden af sin modelkarriere er hun forkæmper for homoseksuelles rettigheder og har ved flere lejligheder talt om sin opvækst med homoseksuelle forældre.

Foto: PR-foto/Glen Allsop
Vis mere

Det årlige Victoria’s Secret modeshow sendes i tv verden over. Ved gårsdagens arrangement var det de to amerikanske popstjerner Lady Gaga og Bruno Mars, som sammen med canadiske The Weeknd, stod for underholdningen. For modellerne selv er dagen også helt speciel, og den blev ikke gjort mindre særlig af, at det er 16 år siden showet sidst løb af staben i den franske hovedstad.

Den krystaliserede model er ligesom musikerne et tilbagevendende indslag i det store modeshow.

Siden 2002 har smykkevirksomheden og undertøjsfirmaet årligt præsenteret et sæt med ædelstene. Og opgaven med at fremvise dette værk er en prestigefyldt rolle hos modellerne.

Da Josephine Skriver forud for aftenens show blev spurgt ind til, hvad hun syntes om den overdådige kreation, holdt hun da heller ikke igen:

»Jeg har bare tænkt mig at have den på hele tiden, mens jeg er i Paris - og glimre hver dag.«

Foto: PR-foto/Glen Allsop
Vis mere