Lyt til artiklen

Keld og Hilda Heick var næsten ikke til at genkende, da de torsdag tonede frem på skærmen med læder, nitter, eyeliner og hanekam.

»Jeg havde lukkede øjne, mens han sad og malede mig, og da jeg slog øjnene op, blev jeg simpelthen så forskrækket over mig selv. Hold da kæft, det var en ond mand, der stirrede på mig. Man ser jo ond ud med sort om øjnene,« siger Keld Heick.

Ægteparret var inviteret i 'Aftenshowet' i forbindelse med weekendens 'Danmarks Indsamling', hvor DR har sendt en række kendte danskere ud i vilde udfordringer for at få danskerne til at spytte i kassen.

Tidligere har James og Adam Price spist klam mad, udviklingsminister Dan Jørgensen har lagt arm mod armwrestleren Nadia Mouritzen, og influencer Mascha Vang er hoppet i isvand.

Og torsdag optrådte dansktop-duoen så med Volbeat-klassikeren 'For evigt'.

Ønsket fra DR var egentlig, at Keld og Hilda Heick skulle rappe et nummer af en dansk kunstner, hvorefter den pågældende rapper skulle synge en af parrets sange. Men det var Keld Heick lidt loren ved.

»For at være helt ærlig, så er jeg ikke særlig vild med rapmusik,« siger den 76-årige musiker til B.T.

Så han foreslog 'For evigt' med Volbeat, som både han og hans hustru holder meget af på grund af den gode melodi. Og det gik DR med til.

I øjeblikket er Volbeat-forsanger Michael Poulsen dog i USA, så ifølge Hilda Heick kunne han desværre ikke komme i 'Aftenshowet' og synge 'Do You Speak English', 'Ganløse, Vanløse' eller en af parrets andre store hits, men nøjedes med at sende en videohilsen.

»Men det passede ham nok også meget fint,« griner Hilda Heick, der også selv var på dybt vand.

»Det var fremmed for mig at synge heavyrock, men da Keld var ganske ung var han jo vild med rockmusik – ja, det er han jo stadig – så det er ikke så fremmed for ham,« siger Hilda Heick over telefonen, mens man i baggrunden kan høre Keld Heick påpege, at 'det jo var en blidere form for rockmusik', han dyrkede i sine unge dage, hvor idolet blandt andet hed Elvis Presley.

'For evigt' er de senere år blevet en sand håndboldhymne, som øjeblikkeligt kan få hele håndboldhallen til at skråle med. Men det havde Keld og Hilda Heick ikke selv bemærket – så de blev overraskede over, at publikum kendte den, da de – for at prøve den af inden 'Aftenshowet' – spillede koncert på Ærø i januar.

»Vi tænkte, at vi nok skulle få fat i de unge, men nu ville vi lige prøve den på et ældre, stille og roligt publikum, og de sad saftsuseme allesammen og klappede i takt! Så vi vidste, vi havde valgt rigtigt. Vi kunne simpelthen få fat i dem allesammen,« siger Keld Heick begejstret.

På Ærø havde ægteparret deres eget tøj på. Men den gik ikke i 'Aftenshowet', hvor programmets stylister havde fundet nitter og lædervest frem til dem.

Keld Heick havde selv en gammel T-shirt i gemmerne, fra da han lavede tv-programmet 'Musikbutikken' i 90erne, som han syntes var rå nok til opgaven med sin elguitar på maven.

Men makeuppen med den tunge, sorte eyeliner havde han ikke erfaring med. Og slet ikke hanekammen.

»Da de foreslog, jeg skulle have hanekam, sagde jeg: 'Nej, nej, nej, det får du mig ikke til. Så kan jeg jo ikke vise mig nogen steder de næste 3-4 måneder'. Jeg regnede jo med, at han ville barbere mig i siderne.«

I stedet nøjedes stylisten med at rede hans hår ned i siderne. Og så gik den alligevel.

Keld og Hilda Heick endte med at have så skøn en aften som rockmusikere, at de nu vil tage 'For evigt' med på sætlisten, når de skal på landevejene.

»Men i en knap så heavy udgave,« siger Keld Heick.

Og hvad med stylingen?

»Den tror jeg, vi lægger på hylden,« griner han.