Den canadiske skuespiller Ryan Grantham skød og dræbte i 2020 sin egen mor, hvilket han afsoner en livstidsdom for.

Nu er han dog blevet indlogeret på et fængselshospital, bekræfter 'Riverdale'-skuespillerens advokat, Chris Johnson, til TMZ.

Det er han, fordi han har brug for hjælp og rådgivning til at bearbejde sin skyldfølelse, lyder det.

»Hr. Grantham fortalte mig for nylig, at han har det godt, får den hjælp, han har brug for, og har fået lidt indsigt i, hvad der skete og hvorfor. Han fortryder, hvad han gjorde mod sin mor,« fortæller Chris Johnson til mediet og tilføjer:

»Han indser nu, at han har en masse personligt arbejde at udføre, men han dedikerer sig til det, så han forhåbentlig kan være et mentalt sundt og bidragende medlem af samfundet på et tidspunkt i fremtiden.«

Det var i september sidste år, at Ryan Grantham, der spillede Jeffery Augustine i 'Riverdale', modtog sin dom, hvor der skal gå 14 år, før han kan søge om prøveløsladelse.

I sin kendelse kaldte den canadiske højesteretsdommer Kathleen Ker sagen for ‘hjerteskærende og tragisk’.

Skuespilleren henvendte sig selv til politiet og tilstod mordet.

Opkaldet til politiet foretog han dog først dagen efter drabet på sin mor, da han var på vej mod Rideau Cottage i Ottawa, hvor Canadas premierminister, Justin Trudeau, bor med sin familie.

I bilen havde han blandt andet tre pistoler, ammunition, 12 molotovcocktails, campingudstyr og en plan om at slå Justin Trudeau ihjel.

I den efterfølgende retssag, hvor Ryan Grantham både erkendte mordet på sin egen mor, og planen om også at dræbe premierministeren, kom det frem, at skuespilleren i månederne op til drabet led af en klinisk depression.

Under retssagen kom det desuden frem, at Grantham listede sig ind bag sin mor, der spillede klaver, og skød hende med en riffel, for at skåne hende for de fremtidige forbrydelser, han havde tænkt sig at begå.

Ryan Grantham har spillet skuespil siden, han var ni år gammel. Foruden 'Riverdale' er han kendt fra filmen 'Diary of a Wimpy Kid' og serien 'Supernatural'.