Afdøde Roger Moore er ofte blevet set i mængden af gæster, når der har været fest på de danske kongeslotte.

Og den tidligere James Bond-legendes nære forhold til det danske kongehus strækker sig faktisk flere årtier tilbage. Det fortæller Casper Nielsen, journalist på Billed-Bladet. Han er sandsynligvis den journalist i Danmark, der har det mest indgående kendskab den 89-årige skuespiller, der døde tirsdag.

Han har ved flere lejligheder dækket arrangementer med Roger Moore, og han var med under filmstjernens bryllup i Frankrig i 2002, da Moore sagde ja til danske Kiki Tholstrup.

»Roger Moore begyndte at få en tilknytning til det danske kongehus, da han i 1970’erne mødtes for at spille tennis med prins Henrik og Erik Brandt i Monaco, hvor de alle ferierede. Roger Moore var nabo til Erik Brandt, og deres børn legede sammen. Roger Moore begyndte siden hen at komme i det danske jetset, hvor han blandt andet var med til fester hos Peter Zobel i Nordsjælland,« fortæller Casper Nielsen.

Roger Moore døde tirsdag, 89 år gammel, efter en kort tids kamp mod kræften. Det meddelte Roger Moores børn i en pressemeddelelse, hvor de også sendte varme tanker i retning af deres faders danske enke, Kiki Tholstrup.

Det var også sammen med Kiki Tholstrup, at Roger Moore for første gang satte sine ben til fester hos dronning Margrethe og prins Henrik. En af de første gange var til prins Henriks 70 års fødselsdag i 2004, erindrer Casper Nielsen.

Senere fik Roger Moore også et varmt forhold til specielt prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra. Roger Moore lærte den daværende prinsesse at kende, da de begge var protektorer for UNICEF. Venskabet blev så stærkt, at Roger Moore i 2002 var med til prins Felix’s barnedåb i Møgeltønder Kirke. Nogle år senere var Roger Moore og Kiki Tholstrup også på gæstelisten til prins Joachims andet bryllup med prinsesse Marie – også i Møgeltønder.

Også kongehusets afdøde præst, Peter Parkov, fik et særligt forhold til Roger Moore, da det var ham, der viede filmstjernen og Kiki Tholstrup under en ceremoni i Danmark (parret blev senere viet for en række jetsetvenner i Frankrig).

Roger Moore var et ’socialt pindsvin’, der elskede at boltre sig med jetset-verden. Foruden de danske kongelige har han hængt ud med det svenske kongepar i Thailand og med prins Albert i Monaco. Casper Nielsen kan ikke med sikkerhed sige, at det danske kongehus vil være repræsenteret til  filmstjernens begravelse i Monaco i den kommende tid.

»Familien har jo meldt ud, at det er en privat begravelse. Det kan ikke udelukkes, at det danske kongehus vil deltage,« siger Casper Nielsen.

Den royale journalist har ikke et lige så nært kendskab til Kiki Tholstrup, men han er ikke i tvivl om, at det var deres kræftsygdomme, der bragte dem sammen.

»De har begge været ramt af kræft, og det havde de som referenceramme, da de begyndte at se hinanden. Roger Moore havde et omtumlet forhold til sin tidligere kone, Luisa Mattioli, og i Kiki Tholstrup fik Roger Moore en, der forstod ham. Man kan næsten sige, at det var kræften, der fik dem sammen,« siger Casper Nielsen.