Det folkekære par Keld og Hilda Heick optrådte lørdag ved Dansk Folkepartis årsmøde i Boxen i Herning. Deres optræden skal dog ikke ses som en støtte til partiet, fortæller Hilda Heick.

Lørdag åbnede Dansk Folkeparti deres årsmøde. Men seriøse politiske taler var det ikke eneste de fremmødte medlemmer kunne høre oppe fra scenen. Flere musikere var nemlig inviteret til at træde op. Her i blandt var Dansk Top-ægteparret Keld og Hilda Heick.

Efter deres optræden foran et feststemt publikum fik parret taget et billede med Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup. Det skal dog ikke ses som at de to folkekære musikere støtter Dansk Folkeparti.

Artiklen fortsætter under billedet

Keld og Hilda var blandt flere kendte sangere, der optrådte ved Dansk Folkepartis landsmøde lørdag.
Keld og Hilda var blandt flere kendte sangere, der optrådte ved Dansk Folkepartis landsmøde lørdag. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Vi støtter ikke Dansk Folkeparti, ligesom vi ikke støtter noget parti. Vi synger for alle dem, der gerne vil høre os. Derfor har vi også både optrådt for Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti,« forklarer Hilda Heick.

»Vi vil gerne være upartisk, kan man sige. Vi vurderer fra gang til gang, om det er job for os, og vi synes, det var et glimrende formål at optræde i går (lørdag, red.),« siger Hilda Heick, der fortæller, at der var rigtig mange mennesker i Boxen, som alle tog godt i mod dem.

Tidligere har Keld og Hilda også lavet en støttesang til forhenværende statsminister Poul Nyrup under valgkampen i 2001. Hilda Heick fortæller dog, at sangen mere var en støtte til demokratiet end til Socialdemokraterne.

»Vores demokrati i landet er jo vigtigt, og det skal vi støtte og tage ordentligt vare på,« forklarer hun.

Keld og Hilda var ikke de eneste, der optrådte lørdag på landsmødet. Deres datter Annette Heick gjorde også sin entre med sangen ’Du skælder mig hele tiden ud’. Stjerneparaden blev rundet af med Stig Rossen, der kom på scenen og gav den hele armen som John Mogensen.