Reality-stjernen Sidney Lee og statsminister Lars Løkke Rasmussen blev den 2. oktober fanget af DR- fotograf Theis Mortensens linse og foreviget sammen. Senere kunne alle nyde billedet på Facebook. Det var dog ikke noget, der passede Statsministeriet, der hurtigt sørgede for at få billedet fjernet.

De to mediebevidste mænd blev foreviget sammen, efter de begge havde gæstet Anders Lund Madsen i ’Det Nye Talkshow’ på DR. Det skriver Politiken. Fotografen Theis Mortensen ønskede at dele billedet, med sine private venner på Facebook og publicerede det derfor efter udsendelsen. Noget, der hurtigt tiltrrak stor opmærksomhed – også fra Statsministeriet.

Billededet får ikke lov at ligge på fotografens facebook profil ret længe. Allerede dagen efter, det er publiceret, kontakter Statsministerens pressechef, Søs Marie Serup, DR og beder om, at billedet bliver fjernet.

- Vi fik en venlig forespørgsel fra Statsministeriet, om vi ville undgå at udlevere billedet til alle mulige underlige ting. Og selvfølgelig ville vi det. Vi ønsker ikke at genere vores gæster med billeder taget under private former, siger Karsten Andersen fra Danmarks Radio, der er producer på programmet til Politiken.

Ikke censur
Selvom Søs Marie Serup har bedt om, at billedetl fjernes, afviser hun over for Politiken, at der er tale om censur. Hun mener ikke, at hun har forbudt nogen at bruge billedet på Facebook.

Grunden til, at Søs Marie Serup kontaktede DR, var, at Lars Løkke udelukkende har sagt ja til at deltage i talkshowet og intet andet. Det er altså ikke blevet godkendt, at der kan tages billeder bagefter.

Hun tilføjer, at det alene var hendes beslutning at tage affære. Statsministeren vidste intet om, hvad der foregik, da han var i Moskva for at møde den russiske ministerpræsident Putin.

Ligger stadig på nettet
Selvom Søs Marie Serup har fået fotograf Theis Mortensen til at fjerne billedet fra sin facebook profil, florerer det stadig rundt i cyberspace. Billedet er nemlig blevet så populært, at det dukker op på flere blogs og i forskellige fora.

- Jeg vil godt give en femmer for at få at vide, hvad i alverden statsminister Lars Løkke og reality"star" Sydney Lee talte sammen om, skriver indehaveren af bloggen The Life of Miss Jeanett.

Og det er der flere brugere, der har deres eget bud på.

- Oh dear me.. Jeg vil godt vædde med at Lars lige skal have gode råd om fitness, selvbruner og mascara, skriver en fan bl.a. i en kommentar.