»Uden sin fars hjælp ville Britney Spears være fattig. Hun ville ikke have en rød reje.«

Sådan siger en erfaren amerikansk showbiz-agent, der ønsker at være anonym, til B.T.

Og ifølge landsdækkende amerikanske medier som USA Today og New York Times har agenten ret. Britney Spears' far, Jamie Spears, udnytter ikke sin datter. Derimod beskytter Jamie Spears ifølge disse medier sin 38-årige datter imod en gruppe mennesker, som hjemmesiden USA Today har kaldt 'blodsugere'.

'Hollywood består af 20 procent med talent og 80 procent talentløse folk, der står klar til at udnytte de andres talent – uden at blinke.'

Britney Spears til filmpremiere i L.A.
Britney Spears til filmpremiere i L.A. Foto: MARIO ANZUONI - Reuters
Vis mere

Sådan har forfatteren Truman Capote skrevet.

Og USA Todays undersøgelse af Britney-sagen lader til at bekræfte den nedslående diagnose.

Således fastslog en Facebook-gruppe, der sætter sig selv i forbindelse med den såkaldte 'FreeBritney'-bevægelse, tidligere i år, at superstjernen hver måned bliver 'spist af' med det, der svarer til små 38.000 kroner. Også selv om sangeren bag megahit som 'Oops I Did It Again' og 'Baby One More Time' ifølge de officielle papirer er godt for 60 millioner dollar – godt 370 millioner kroner.

I de selvsamme officielle dokumenter, som både New York Times og USA Today har studeret, kan det dog ses, at de omtalte 38.000 kun er knap en femtedel af historien. Her kan man således læse, at 'stakkels' Britney hver måned får det, der svarer til hele 200.000 kroner – til rejser og underhold.

Her besøger Jamie Spears sin datter Britney, mens denne var indlagt på psykiatrisk afdeling i 2008.
Her besøger Jamie Spears sin datter Britney, mens denne var indlagt på psykiatrisk afdeling i 2008. Foto: Hector Mata
Vis mere

'Problemet er ligesom i amerikansk politik, at den gennemsnitlige læser, seer og fan løber med en halv vind. De tror simpelthen på alt det, de læser og ser på internettet og de sociale medier,' skriver en bruger under en nylig New York Times-artikel.

Og resultatet af de mange løgne er smertefuldt tydeligt og tragisk. Således har Britney Spears flere gange måttet tage bladet fra munden for at sætte en stopper for dødstrusler imod både sin far Jamie og andre Spears-familiemedlemmer.

Siden sit meget offentlige sammenbrud i 2008 har millioner af Britney-fans verden over været overbevist om, at stjernen nærmest holdes fanget og udnyttes af sin far og andre familiemedlemmer, der vil have fingre i nogle af de mange rare Britney-millioner.

Men ifølge USA Today jagter fansene således de forkerte.

Britney Spears i 2018.
Britney Spears i 2018. Foto: VALERIE MACON - AFP
Vis mere

'Vores undersøgelse tyder på, at faderen Jamie Spears ene og alene gør det for datterens skyld. Og hvis det ikke var for hans stædige hjælp, ville Britney Spears' finanser se betydeligt anderledes ud i dag,' skriver avisen.

»Jeg tror personligt, at Jamie Spears hellere end gerne ville være fri for dette job. Faderens helbred er ikke godt. Og jeg er sikker på, at Jamie Spears hellere end gerne ville bruge sit livs efterår på noget andet end at beskytte datteren imod underholdningsindustriens virkelige sjakaler,« siger Hollywood-agenten, der ikke vil have sit navn i avisen, til B.T.

I august 2019 undersøgte en retsudnævnt psykiater Britney Spears' evne til selv at tage 'intelligente beslutninger om egne økonomiske og personlige forhold'. Resultatet blev ifølge flere medier aldrig offentliggjort. Men efterfølgende fortsatte faderens formynderi på rettens instruks.

Britney Spears' seneste album 'Glory'.
Britney Spears' seneste album 'Glory'. Foto: Pladeselskabet
Vis mere

Den beslutning taler sit eget tydeligte sprog.

Og efter det seneste retsmøde i torsdags mente sagens dommer, Brenda Penny, heller ikke denne gang, at den basale struktur omkring Britney Spears og dennes finanser bør ændres.

Således fortsætter faderen Jamie som værge for datteren, men fremover skal han dele magten med firmaet The Besserman Trust.

På sidelinjen står Britney Spears' mor og Jamie Spears' ekskone, Lynne Spears, og tripper. Og ifølge retsudskrifter er Lynne Spears mere end villig til at overtage eksmandens job som værge for datteren og hendes mange rare dollarmillioner (370 i alt).

Britney Spears.
Britney Spears. Foto: MARIO ANZUONI - Reuters
Vis mere