Filmkøbmanden Peter Aalbæk Jensen snakkede med Lars von Trier efter afhøringen hos Nordsjællands Politi. Han kan godt forstå, at Lars nu har meddelt, han ikke længere vil tale med pressen.

- Jeg tror det er lidt forbavsende, at han jo åbenbart har så svært ved udtrykke sig forståeligt, så folk bliver ved med at misforstå hans motiver. Det tror jeg, at han er så forbavset over, at han synes, at det er nemmere fremover overhovedet ikke at udtale sig om sine film, siger Ålen, der stiftede produktionsselskabet Zentropa sammen med Lars von Trier i 1992.

De to er tætte venner og Peter Aalbæk snakkede med ham efter afhøringen, som Lars von Trier har taget meget seriøst.

Læs også: 

- Med hans seneste succes med 'Melancholia' er han jo ikke en falleret kunstner, der forsøger fortvivlet at slå på tromme for et tvivlsomt produkt. Han har ikke brug for al den her tumult omkring sin person og sine udtalelser, siger Peter Aalbæk til bt.dk og forklarer, at det har været hårdt for Lars von Trier, at gennemgå angrebet og opmærksomheden efter Cannes (filmfestival, red.).

En smule kafkask

- At blive anklaget for noget, man slet ikke er, er det hårdeste for ham. En anklage om at forherlige nazisme og propagandere for krigsforbrydelser... Det er så absurd for en mand med Lars von Triers holdninger, at det føles en lille smule kafkask, siger han.

Lars von Trier er sigtet af anklagemyndigheden i Grasse i Frankrig for mulig forherligelse af krigsforbrydelser. Og straffen, hvis han bliver fundet skyldig, er til at tage og føle på.

- Der er straframme på op til fem års fængsel, er vi blevet oplyst, siger Peter Aalbæk.