Den danske NHL-spiller Nikolaj Ehlers når formentlig ikke at blive klar til torsdagens testkamp mellem Danmark og Norge i Rødovre.

Tidligere på ugen blev den 20-årige Winnipeg Jets-spiller ellers meldt klar til de to testkampe mod Norge i denne uge, men han får formentlig kun testet isen på lørdag, hvor det danske landshold tager imod nordmændene i Vojens.

Havde man set frem til at følge Nikolaj Ehlers i aktion torsdag aften i Rødovre Skøjte Arena, vil man måske blive skuffet, fortæller ishockeylandsholdets træner, Jan Karlsson, onsdag til BT.

»Nikolaj er formentlig ikke med mod Norge i Rødovre. Han får brug for lidt tid på træningen, men jeg skal tale med ham i forbindelse med træningen i aften (onsdag, red.). Men han spiller helt sikkert på lørdag,« siger han og glæder sig til at få NHL-kometen tilføjet truppen.

»Jeg ser frem til at få Ehlers med i truppen som den første NHL-spiller. Han har haft en fantastisk rookie-sæson i NHL, og jeg ved, at han har nogle fantastiske kvaliteter. Det bliver meget interessant at arbejde med ham i den kommende tid.«

Nikolaj Ehlers lavede 38 (15+23) point i denne sæson for Winnipeg Jets, der ikke nåede med i slutspillet. Og nu kan de danske løver se frem til hans store spillemæssige kvaliteter på landsholdet under VM i Rusland til maj.

20-årige Nikolaj Ehlers i aktion for Winnipeg Jets i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.
20-årige Nikolaj Ehlers i aktion for Winnipeg Jets i den nordamerikanske ishockeyliga NHL. Foto: Timothy T. Ludwig
Vis mere

Det danske landshold vandt begge testkampe mod Frankrig i sidste uge, og i denne uge gælder det så kampene mod de evige rivaler fra Norge.

»Vi skal fortsætte og træne på det detaljerede spil. Og det skal vi i testkampene helt frem mod Moskva. Men der er jo en konstant forvandling i truppen, da der kommer nye folk til løbende. Det er repetition på repetition i fem mod fem-spillet, powerpla, og boxplay,« forklarer Jan Karlsson, der har haft VM-samling siden begyndelsen af april.

»De spillere, der har været med i de sidste tre uger og tidligere på sæsonen, er mere bekendte med spillet. Men vi må forsøge at få alle spillere med i de to kampe, vi har om ugen, frem mod VM.”

Esbjerg Energy vandt tirsdag aften finaleserien i Metal Ligaen mod Herning Blue Fox, og landstræneren vil efter alt at dømme snart kunne råde over eventuelle emner fra de to finalehold. På spørgsmålet om, hvem der kommer med fra de jyske mandskaber, lyder der et lumsk svar fra den svenske landstræner.

»Det kan jeg ikke sige noget om lige nu. Men de spillere, der vil komme med fra finaleholdene, støder med stor sandsynlighed ikke til i denne uge, men formentlig først i næste uge i Slovakiet,« siger Jan Karlsson.

Daniel Nielsen fra Herning vil formentlig være én af de spillere, som landstrænerens ønsker i sin VM-trup. Den 35-årige back blev udtaget til sæsonens All Star-hold i forbindelse med finalens afslutning tirsdag aften.

I næste uge spiller Danmark de to sidste testkampe frem mod VM i Moskva i Rusland, og modstanderen bliver Slovakiet på udebane.