Den danske NHL-spiller Lars Eller nåede ikke i slutspillet med sin klub, Montreal Canadiens, og han har derfor takket ja til at deltage for Danmark ved den kommende VM-turnering i Rusland.

Tidligere på ugen meldte den 26-årige ishockeyspiller sig klar til at spille for landstræner Jan Karlsson og resten af det danske landshold.

»Jeg har takket ja til at spille for landsholdet, da jeg stadig er sulten efter at spille ishockey i denne sæson. Jeg har været vant til at spille slutspil med Montreal, og sidste år spillede jeg til langt ind i maj måned. Så nu tager jeg med landsholdet, og jeg ser frem til at spille VM,« siger Lars Eller til BT og fortsætter om den fysiske tilstand.

»Kroppen er slidt efter en lang sæson. Jeg har ikke nogen deciderede skader, men der er steder på kroppen, som er ømme, men nu får jeg to uger, inden jeg skal møde med landsholdet. Så jeg skal hvile kroppen lidt, men samtidig også blev klar til VM.«

VM-turneringen begynder i begyndelsen af maj, og der venter Danmark syv hårde kampe i det indledende gruppespil.

»Som hold skal vi kigge opad i stedet for nedad. Det bliver svært at bide skeer med Rusland og Sverige, men mod de andre hold er det tæt på at være 50/50-kampe. De vil kunne gå begge veje. Dagsformen vil afgøre det, men mod hold som Norge og Schweiz skal vi gå efter sejren. Og så skal vi have den mentalitet, at vi er mindst lige så gode som dem – for det er vi,« forklarer Lars Eller.

Lars Eller var senest med landsholdet ved VM i Sverige i 2012, så den danske center/wing ser frem til atter at trække i den rød-hvide trøje.

»Jeg glæder mig rigtig meget. Mange af de spillere, der er på holdet i dag, har jeg spillet sammen med. Det er altid sjovt at ses igen og spille kampe sammen. Der er altid en super god stemning på landsholdet, og vi har det sjovt sammen,« siger han over telefonen fra Montreal i Canada.

Montreal Canadiens-spilleren Lars Eller har meldt sig under fanerne for Danmark ved det kommende VM i Rusland.
Montreal Canadiens-spilleren Lars Eller har meldt sig under fanerne for Danmark ved det kommende VM i Rusland. Foto: ELSA
Vis mere

Lars Ellers klub, Montreal Canadiens, nåede ikke med i slutspillet, og det har været en stor skuffelse for et hold, der normalt set er med blandt de 16 hold, der skal dyste om Stanley Cup-trofæet.

»Det var en stor skuffelse for os. Vi havde en forventning om, at vi skulle være et slutspilshold, men de skader, vi fik under sæsonen, og den modgang, vi havde, formåede vi ikke at overkomme. Det var en svær og vanskelig sæson, som endte med et skuffende resultat. Der var ikke mange ting, der gik vores vej,« siger Lars Eller.

»I en lang periode gjorde vi alt, hvad vi kunne, men vi fik bare ikke resultaterne med os.«

Lars Eller lavede 26 point (13+13) i 79 kampe i den netop overståede sæson. Danskeren spillede flere glimrende kampe, men det var altså ikke nok til at hjælpe sit hold i slutspillet.

»Jeg vil altid gerne være bedre, så jeg er aldrig helt tilfreds. Det har været en vanskelig sæson, men jeg føler, jeg har lagt nogle ting til mit repertoire som spiller. Jeg har vist, at jeg kan spille en god wing og flere forskellige pladser. Så jeg synes stadig, jeg har udviklet mit spil, men det er selvfølgelig altoverskyggende, at vi ikke kom i slutspillet,« slutter Lars Eller.

Lars Eller satser på at støde til landsholdet, når det spiller testkampe i Slovakiet om et par uger. Foruden Lars Eller har Nikolaj Ehlers og Jannik Hansen meldt sig klar til at spille VM for Danmark.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her