På bedre bredde og båret frem af et entusiastisk hjemmepublikum fik Sønderjyske med 25-21 en fortjent sejr over de kriseramte østjyder fra Skanderborg.

Det har ikke været nemt at være gæst i Sønderjyskes larmende og feststemte kulisse i denne sæson, og det måtte Skanderborg sande, da det torsdag blev til et forholdsvis klart nederlag til hjemmeholdet.

Sønderjyske viste bedre bredde og mere fantasi end Skanderborg, som efter en ellers lovende sæsonstart nu er noteret for tre nederlag på stribe.

Med 12-11 ved pausen mere end antydede cifrene ellers, at den sidste halve time kunne blive en tæt og intens affære. Ikke desto mindre havde Sønderjyske tingene under kontrol og tilsyneladende også overskuddet til at stramme grebet, når det gjaldt.

Sønderjyskes playmaker Claus Kjeldgaard var bedre set end længe og leverede med tre scoringer sit bidrag til festen.

»Der var en del frustrationer på banen i dag (torsdag), men vi er glade for at have fået sejren. Mit knæ er ved at være så meget i bedring, og jeg kan begynde at lave hopskud igen. Ellers har jeg spillet på 70-75 procent af mit niveau,« sagde Kjeldgaard til TV2 Sport efter opgøret i Sønderborg.

Med sejren overhaler Sønderjyske Skanderborg i tabellen. Sønderjyske ligger efter 11 kampe nummer seks med 12 point - et enkelt point foran Skanderborg.