Qatars mix af et landshold fik en lovende start på VM-slutrunden, da værtsnationen besejrede Brasilien 28-23

Der var meldt udsolgt i den kolosale Lusail Multipurpose Hall med plads til 15.300 tilskuere. Men det virkede som om, at en stor del af de fremmødte tilskuere blot var troppet op til ære for Qatars Emir, der var mødt op til VM's åbningsceremoni. Da kampen først gik i gang, var der således tømt godt ud på tilskuerpladserne.

Qatar tog som forventet teten fra start, og det brasilianske landshold havde svært ved at få spillet til at køre i angrebet. En af Qatars vigtigste spillere, Zarko Markovic, der er en af de mange spillere, som Qatar har hentet ind udefra, scorede nærmest efter behag, mens Danjel Saric, der oprindeligt er fra Bosnien, lukkede af i Qatars mål. Hjemmeholdet kunne gå til pause med en sikker føring på 15-12.

I anden halvleg kom brasilianerne mere agressivt ud, og et kvarter inde i halvlegen havde sydamerikanerne kæmpet sig tilbage i kampen og var nu blot bagud med et enkelt mål. Men så tog Qatar atter fat og med imponerende præstationer af den tidligere makedonske stjerne, Zarko Markovic, og målmand Danjel Saric, der havde en redningsprocent på 48, sikrede hjemmeholdet sig en sikker sejr i VM's åbningkamp. 28-23 lød stillingen, da slutsignalet i Lusail Multipurpose Hall lød. Dermed fik værtsnationen den ønskede start på VM-slutrunden.

Danmark spiller fredag deres første kamp ved VM-slutrunden. Her er modstanderen Argentina.