De danske håndboldkvinder jagtede søndag aften vigtige kvalifkationspoint, da de på udebane mødte Portugal. Danskerne skuffede spillemæssigt, men hentede de forventede to point med en sejr på 26-21.

Landsholdet havde fået en perfekt start på EM-kvalifikationen, da de torsdag aften sendte Tyrkiet hjem med en 28-19-lussing. Og de gode, pointmæssige takter fortsatte, da Danmark kunne sætte yderligere to point på kontoen.

Kampens indledning var præget af mange tekniske fejl fra begge mandskaber, men man var alligevel ikke i tvivl om, at Danmark havde et ekstra gear.

Portugal fulgte med til stillingen 9-9, men så lukkede det danske forsvar for alvor ned. De upåagtede portugisere fik ikke nettet til at blafre i første halvlegs sidste elleve minutter, og det udnyttede danskerne til at gå til pause med en 14-10-føring.

De ellers normalt så træfsikre danske fløje fortsatte med at brænde chancer i anden halvleg, og det betød, at danskerne ikke slog et større hul.

Der var dog aldrig rigtig tvivl om den danske sejr – klasseforskellen var simpelthen for stor. Danmark var konstant foran med fire-fem mål, og kvinderne endte da også med at vinde en sikker sejr på 26-21.

Med sejren har Danmark fået en perfekt start på EM-kvalifikationen med to sejre ud af to mulige. De andre hold i kvalifikationspuljen er Rusland og Tyrkiet.