Der er stadig mange spørgsmålstegn i den danske spillertrup inden Gudmundur Gudmundssons mandskab i næste uge rejser til Qatar for at repræsentere de rød-hvide farver ved VM-slutrunden i oliestaten.

Landstræneren mangler at sortere to spillere fra, inden den endelige VM-trup er en realitet. Oprindeligt var det tre spillere, der skulle sies fra den 19-mand store VM-bruttotrup, men for en uge siden løb playmakeren Morten Olsen ind i to-meter manden Henrik Toft Hansen, da han forsøgte at lave et gennembrud til træning. Det kostede Olsen en brækket næse, og han har siden måtte erkende, at det ville være for risikabelt at spille med til VM.

Men her slutter skadesproblemerne ikke for landstræneren. For to af landsholdets absolut mest rutinerede spillere, 33-årige Kasper Søndergaard og 35-årige Bo Spellerberg, træner fortsat ikke fuldt med, og derfor giver de to spillere, som Gudmundur Gudmundsson skal sortere fra, måske sig selv.

Bo Spellerberg, der har døjet med en hælskade siden landsholdet blev samlet, virker dog til snart være helt fit igen. Det påstod han i hvert fald efter fredagens VM-test mod Slovenien, hvor det kun blev til få minutters spilletid for Spellerberg.

- Som det ser ud lige nu, er jeg meget tæt på at melde mig helt klar. Så det handler egentlig bare om at få trænet og spillet lidt, sagde Spellerberg efter kampen til TV2 Sport.

Kasper Søndergaard tør ikke spå om, hvorvidt han i sidste ende kan melde sig helt klar til VM-slutrunden, efter at han i den forgangne uge pådragede sig en fingerskade i forbindelse med træning, og derfor ikke kunne deltage i fredagens kamp mod Slovenien. Han er dog fortsat positiv.

»Jeg ved det simpelthen ikke. Jeg tør ikke svare på det. Det kommer an på, hvordan ledbåndet arter sig. Det er lige som at vride om på sin fod. Hvis man har gjort det mange gange, så kommer man hurtigere ovenpå. Jeg har prøvet det en gang før, og det virker ikke lige så slemt denne gang. Så jeg tror stadig på det,« siger Søndergaard til DR Sporten.

Skulle de to spillere komme sig over deres skader, bør de dog regnes som sikre kort blandt Gudmundssons udvalgte, og i det scenarie kæmper fem spillere for de tre VM-pladser.

Nikolaj Markussen - 26 år, Skjern Håndbold
Det er ikke blevet til meget spilletid for den 2 meter og 12 centimeter høje back i de to VM-testkampe, og Markussens formkurve har været meget svingende i denne sæson. Hans force er helt klart højden, og når Markussen hopper op og skyder fra distancen, er det de færreste parader, der kan nå.

Mads Mensah Larsen - 23 år, Rhein Neckar Löwen
Mensah fik en del spilletid i fredagens VM-test, hvor han spillede en godkendt kamp uden dog for alvor at brænde igennem. 23-årige Mensah er meget alsidig og kan dække flere pladser i det offensive spil, hvilket taler til hans fordel.

Casper U. Mortensen - 25 år, SønderjyskE
Det er langt fra sikkert, at landstræner Gudmnundur Gudmundsson vælger at tage en gardering med til det sikre valg på højre fløj, Anders Eggert. Det skal Casper U. Mortensen overbevise ham om. To halvlege er det blevet til for den 25-årige fløj, der fik anden halvleg mod både Sverige og Slovenien. Det har da også været godkendt for Casper U., der særligt i fredagens kamp mod Slovenien leverede fornemt angrebsspil. Dog halter det en smule defensivt.

Rasmus Lauge - 23 år, TWH Kiel
Han er tilbage efter en længere skadespause, og Rasmus Lauge har fået masser spilletid i de to testkampe mod Sverige og Slovenien, hvor han særligt mod Slovenien viste godt overblik i angrebsspillet. Han mangler dog stadig at bygge på formmæssigt, men den danske landstræner er glad for 23-årige Lauge.

Michael Damgaard - 24 år, Team Tvis Holstebro
24-årige Damgaard har gjort det særdeles godt for Team Tvis Holstebro i denne sæson, og derfor var en landsholdsudtagelse da også fortjent. Han fik stort set hele anden halvleg mod Slovenien, og gjorde med fem scoringer sit til at bevise, hvorfor Gudmundur Gudmundsson skal tage ham med til VM. Kæmper formentlig med Nikolaj Markussen om pladsen som gardering for Mikkel Hansen.