For de to danskeren Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen blev førstedagen i British Open to vidt forskellige oplevelser. Allerede nu kan det knibe for sidstnævnte at klare cuttet i årets tredje major-turnering.

For den 43-årige Thomas Bjørn blev det til to birdies og 16 par, og han endte runden i 70 slag, som på nuværende tidspunkt giver en placering som nummer 18. Dermed er han stadig godt med i den turnering, som han endte som nummer to i tilbage i 2003.

Helt så godt blev det ikke for 24-årige Thorbjørn Olesen, der brugte 75 slag på dagens runde. Det giver en 113. plads, og fredag bliver derfor en hård dag for Olesen, hvis han skal klare cuttet.

Bedste mand på dagens runde er indtil videre nordirske Rory McIlroy, der brugte 66 slag efter godt spil i roughen og gode jernslag, mens Tiger Woods med 14 Major-titler i bagagen også havde en fin dag. Han brugte 69 slag og er dermed på en delt ottendeplads.

Desuden er der  fyldt godt op med italienere i toppen efter dagens runde, hvor tre styks er med i top fem. Det er Matteo Manassero, Francesco Molinari og Edoardo Molinari.

Ikke alle har færdigspillet runden endnu, og der kan derfor stadig ske forskydninger i stillingen.