Popcornmaskiner, rugbrødsforme, sumodragter og Louis Vuitton-tasker. Der er efterhånden ikke grænser for, hvilke ejendele, der bliver lejet ud på nettet – og interessen er stigende.

Det erfarer man især på udlejningsportalen Yepti, der har næsten 10.000 brugere. Her er det muligt at leje de ejendele ud, som står og trækker støv i hjørnet – eller låne den hoppeborg til børnefødselsdagen, som man ellers ikke ville have råd til at erhverve sig.

»Mange er vokset op med at skulle eje, men vi kan se, at mange ikke længere har det samme behov. Der er en stigende tendens til, at folk hellere vil leje frem for at eje, for mange ting bruger vi kun i kort tid,« siger Yeptis direktør Jan Mølhave.

Ifølge ham, er der mange unge, som har taget lejekonceptet til sig. Og kreativiteten fejler intet, når det kommer til at leje de ting ud, som man ikke selv bruger.

Du kan blandt andet få fingrene i en rugemaskine, barnevogn eller rugbrødsform, som du kan leje for et bestemt beløb per dag. Hos Yepti er det især værktøj, luksusvarer og festlige ejendele, såsom popcornmaskiner, der hitter.

Og Jan Mølhave er sikker på, at den stigende interesse for at leje ud blandt andet skyldes, at mange er blevet mere bevidste om at passe på miljøet.

»Folk er blevet mere bevidste om deres forbrug. Flere køber eksempelvis økologisk i supermarkedet. Samtidig vil man gerne have noget i god kvalitet, men mange har eksempelvis ikke lyst til at købe et kamera til 10.000 kroner, som de måske sjældent ender med at bruge – så hvorfor ikke leje det i stedet«?

Jan Mølhave tror også, at mange ser det som en god måde at tjene ekstra penge på, samtidig med, at man sparer plads. Derudover giver det også en mulighed for at hjælpe andre.

»Når folk deler, så synes de, at det er hyggeligt, så der er også noget socialt og sammenhold i det,« fastslår han.

Du kan se eksempler på nogle af de mange - og ret så forskellige ting - der bliver lejet ud på Yepti.dk nedenfor.

Hos Yepti kan du blandt andet leje en rubrødsform, hvid det er sådan en, du lige står og mangler.
Hos Yepti kan du blandt andet leje en rubrødsform, hvid det er sådan en, du lige står og mangler. Foto: Yepti
Vis mere

Foto: Yepti
Vis mere

Foto: Yepti
Vis mere

Foto: Yepti
Vis mere

Foto: Yepti
Vis mere

Foto: Yepti
Vis mere

Foto: Yepti
Vis mere

Foto: Yepti
Vis mere

Foto: Yepti
Vis mere