To sudanesiske flygtninge, der spiller for den tyske fodboldklub Deinster SV, var udsat for racisme på en bytur. Det provokerede klubben, der straks tog affære og ændrede holdbilledet.

Det skulle have været en hyggelig sejrs-fejring i byen i lørdags, men byturen fik en ærgerlig afslutning for to af amatørholdets spillere. Det skriver Daily Mail.

Emad Babiker og Amar Alnoor er begge flygtninge fra Sudan og spiller til daglig for Deinster SV, der gør sig i den lavtrangerede tyske liga Kreisliga Stade Division. Men de vil formentlig gerne glemme lørdagens fejring. Ifølge deres træner, Sonke Kreibich, blev de begge verbalt og fysisk overfaldet på dansegulvet, da holdet var i byen, og de racistisk motiverede overfald har fået klubben til at reagere.

På klubbens Facebookside er der blevet lagt et holdbillede op, der viser klubbens solidaritet med de to sudanesiske spillere. Som det ses på billedet herunder, er samtlige spilleres ansigter modificeret til mørk farve:

En tekst under det redigerede billede lyder således:

»Vor ven og medspiller Emad blev i lørdags af racistiske grunde fornærmet og tæsket. Det er virkelig trist! Vold mod flygtninge er patetisk. Emad og Amar – I er en del af os, og vi er glade for, at I er med os.«

Emad Babiker blev ifølge Daily Mail også overfaldet på vej hjem, og det efterlod ham med et opsvulmet øje. Hele sagen fik altså klubben til at reagere på de sociale medier, så folk blev opmærksomme på optrinnet.

»Som hold var vi bedrøvet, og vi blev spurgt, hvordan vi kunne reagere. Vi ønskede at statuere et eksempel, både indad og udad,« siger Sonke Kreibich ifølge Daily Mail.

»Det skal gøres klart, at Albert og Amar er en integreret del af vores hold og ikke en minoritet, som man kan øse personlige frustrationer ud over i form af vold.«

Opslaget på Facebook har fået mere end 18.000 likes, og de fleste kommentarer under holdbilledet har en solidarisk karakter. Én af kommentarerne lyder:

»Stor reaktion på de fremmedfjendske angreb mod jeres spillere. Bliv ved med at holde sammen og vis moralsk mod.«