Blot fem dage før El Clasico falder en bombe i sportslige forstand. Det catalanske medie Esport 3 fortæller, at Barcelona-træner Gerard 'Tata' Martino forlader Barcelona til sommer.

Det spanske medie fortæller, at Tata selv ønsker at stoppe som Barcelona-træner, og at han vil gøre det til sommer, når sæsonen slutter. Den argentinske træner har kun været i jobbet siden sommeren 2013, og hvis rygterne holder stik får han kun et år i det attraktive sæde.

Ifølge historien fra det spanske medie vil der blive holdt et pressemøde snarest, hvor nyheden vil blive offentliggjort. En talsmand fra Barcelona har allerede afvist historien, men det kan lige så godt ses i lyset af, at Barcelona under ingen omstændigheder vil offentliggøre så stor en nyhed blot fem dage før et opgør mod rivalerne fra Real Madrid.

Barcelona ligger aktuelt nummer tre i Primera Division, hvilket ikke flugter med holdets ambitioner og de seneste års præstationer. Rygterne har gået på, at Tata har mistet en del af opbakningen fra omklædningsrummet. Andre peger på, at Tata og Barcelona ganske enkelt er et fejlmatch.

Det skulle dog være træneren selv, som har valgt at trække sig, da han i stedet for ønsker at blive landstræner for Argentina.