Lyt til artiklen
Spaniens landstræner kaldte det en trist dag for spansk fodbold, at de forsvarende verdens- og europamestre er ude af VM efter blot to kampe.

Spaniens landstræner Vicente del Bosque er typen, hvor det er svært at tyde på ansigtsudtrykket, om han lige har vundet VM eller tabt en finale.

Men det var som om, at man alligevel kunne skimte tristheden hos del Bosque, da han kom ind til pressekonference på det legendariske Maracana, hvor Spanien netop havde tabt 0-2 til Chile og var første hold ude af VM.

Vicente del Bosque blev også spurgt til fremtiden for både ham og spillerne, og han lagde ikke skjul på, at der nok skulle ske noget.

- Når noget negativt som dette sker under et VM eller en anden stor slutrunde, så det er naturligt, at man spørger, hvad der skal ske. Selvfølgelig får ting som disse konsekvenser. Men der er masser af tid til at tænke på, hvad der er bedst for spansk fodbold, og det gælder også min egen person, forklarede Vicente del Bosque.

Han indrømmede, at verdensmestrenes kollaps med to nederlag i de to første kampe med syv mål imod dem kom bag på ham.

- Vi har arbejdet rigtig godt sammen i 25 dage, og jeg synes, at humøret har været højt, og spillerne har arbejdet hårdt. Jeg havde aldrig forestillet mig, at dette skulle ske, at vi skulle forlade VM efter så kort tid.

- Det er en trist dag for os alle omkring dette hold. Det er en trist dag for Spanien, og nu bliver der tid til at reflektere over tingene, sagde del Bosque.

Landsholdsmålmand Iker Casillas påtog sig sin del af ansvaret for nedturen på spansk tv i minutterne efter kampen.

- Det er spillernes ansvar, at det her skete, og vi beklager over for alle spaniere. Det er en kæmpe skuffelse for os alle, og vi var ikke gode nok, selv om vi havde gode momenter i begge kampe, sagde anfører Casillas, der givetvis er færdig på landsholdet efter VM.