Daniel Wass er på plads i Celta Vigo. Den danske landsholdsspiller har underskrevet en aftale af fire års varighed med det spanske mandskab, efter at Celta Vigo har fulgt den alsidige Daniel Wass tæt og længe - og har betalt solide 22 millioner kroner for ham til Evian.

Og da skiftet sker til en liga, der i nyere tid ikke ligefrem har været spækket med danskere og konkurrerer med Premier League om at være verdens bedste, så må det siges at være en ret imponerende transfer.

Og der har været rift om Daniel Wass, fortæller hans agent Michael Johansen, der er rejst fra forhandlingerne i det spanske med et smil på læben.

»Det har været travle uger, men på den gode måde. Der har været stor interesse for Daniel fra flere steder i Europa, men i sidste ende var det Celta, der føltes mest rigtigt. Det er her, det hele går op i en højere enhed,« siger han.

Celta Vigo var for år tilbage en magtfaktor i spansk fodbold - også på den økonomiske front og langede store millionbeløb efter brasilianske og østeuropæiske stjernespillere. Siden rykkede havnebyen i Galiciens fodboldstolthed ned og midlerne blev små.

Tilbage i den bedste spanske række har Celta Vigo bygget på, men den pæne transfersum vidner om, at de lyseblå virkelig bare ville have Daniel Wass.

»Træner Berizzo ser ham som højre kant, men han har fremhævet det positive i, at han kan spille flere positioner, og sådan har det været hele vejen igennem. Celta har været meget tydelige i deres forventninger til Daniel og klubbens ambitioner, og det har været et smertefrit skifte, selv om vi tidligere har haft vores ture med Evian. Vi endte med at stå tilbage efter et fint forhandlingsforløb med en pakke, der på alle måder var rigtig for Daniel,« siger Michael Johansen.

Celta Vigo sagde efter denne sæson farvel til Michael Krohn-Dehli, men landsholdskollegaen har alligevel haft en finger med i Wass' skifte.

»Det har haft stor betydning, at Krohn-Dehli har talt varmt og positivt om klubben, og man kan jo bare se på den udvikling som han gennemgik i Celta. Nu bliver det spændende at følge Daniels udvikling i La Liga,« slutter Michael Johansen.

26-årige Daniel Wass præsenteres officielt ved en pressekonference om 14 dage i Vigo.