Villarreal fik det bedste udgangspunkt til returkampen mod Liverpool i semifinalen i Europa League, da Adrian Lopez dukkede op i overtiden og sendte spanierne på finalekurs.

Det så længe ud til at blive en nulløsning i den første semifinalekamp, men scoringen i overtiden ændrede billedet for spanierne, der dermed kan tage til Anfield i næste uge med troen på at nå deres første europæiske finale nogensinde.

Første slag i krigen om at nå årets Europa League-finale vil dog ikke gå over i historien som en seværdig og underholdende fodboldkamp. La Ligas nummer fem, Villarreal, der går under kælenavnet 'Den gule ubåd', havde gode flere gode muligheder mod Liverpool, men de to målmænd stod en fin kamp, og publikum måtte således vente helt til det sidste minut med at fejre en scoring.

Denis Suarez blev spillet fri på kanten af offside, og han sendte på uselvisk vis bolden ind i fødderne på Adrian Lopez, som træfsikkert sparkede bolden i nettet bag Liverpool-målmand Simon Mignolet.

Liverpool havde ellers chancen for at ride videre på den fænomenale returkamp i Europa League-kvartfinalen mod Dortmund, hvor holdet fra Beatles-byen sendte tyskerne hjem med et nederlag på 4-3. Efter 1-1 i den første kamp fik Liverpool-manager Jürgen Klopp gjort kål på sin tidligere klub, og det blev en mindeværdig aften på Anfield, hvor lyset og håbet for alvor blev tændt.

Og troen på fremtiden fik endnu et nøk opad, da Liverpool og klubbens fans tidligere på ugen vandt en mangeårig kamp om, hvem der havde ansvaret for 96 menneskers død ved FA Cup-semifinalen mellem Liverpool og Nottingham Forest i 1989. En bedre optakt til den første semifinale ude mod spanske Villarreal i Europa League kunne englænderne næppe få.

Også selv om Liverpool igen stillede op uden den 26-årige forsvarsspiller Mamadou Sakho, der tidligere på dagen af Uefa var blevet udelukket i 30 dage, mens hans dopingsag bliver undersøgt nærmere.

Kampen på El Madrigal begyndte i et fint tempo, og det, der endte med at blive den største chance i første halvleg, var signeret Liverpools Joe Allen. Han fik sendt bolden ind i fødderne ved straffesparkspletten efter fem minutter, men waliserens afslutning sad lige på Villarreal-målmand Sergio Asenjo.

Villarreals Cedric Bakambu rørte på sig allerede efter ét minut anden halvleg, da han headede bolden på nærmeste stolpe. Liverpool slap med skrækken, og så var det i stedet gæsterne, der kunne teste plankeværket. Villarreals keeper fik flot svirpet bolden på stolpen.

I slutminutterne var først Cedric Bakambu på spil, men en stor redning af Simon Mignolet reddede Liverpool. I minuttet efter var Alberto Moreno tæt på i den anden ende, men det var således Villarreal, der endte med at kunne juble over en sejr og det bedste udgangspunkt til returmødet på Anfield i næste uge.