Lyt til artiklen

269 mål i 257 kampe for Real Madrid har Cristiano Ronaldo scoret. Ingen anden spiller i Madrid-klubbens historie har nået det antal så hurtigt, og Ronaldo har også allerede markeret sig med tre hattrick i fire La Liga-kampe i denne sæson. Han fører suverænt topscorerlisten i Spanien med 13 mål i seks kampe.

Ronaldo blev hyldet som verdens bedste fodboldspiller med Ballon d’Or 2013, men hver dag eksisterer debatten om, hvorvidt det er Lionel Messi eller Ronaldo der i virkeligheden er den allerbedste på planeten. Ikke desto mindre kan få argumentere imod, at Ronaldo er den mest komplette fodboldspiller i verden. Han betegnes mere som en atlet end decideret fodboldspiller. Der er virkelig grund til at frygte Ronaldo i Parken i aften.

Her er nogle af de væsentligste årsager til, at Ronaldo er en fodboldens svar på Terminator.


Speed
FIFA udgav tidligere på året en undersøgelse omkring fodboldens hurtigste spillere målt over adskillige kampe og sprintmålinger. Cristiano Ronaldo og Arjen Robben er de hurtigste spillere i verden på acceleration. Ronaldo er målt til at løbe 96 meter på 10 sekunder i en kamp, mens Ronaldo er den fjerdehurtigste i verden på topfarten, hvor han rammer 33,6 kilometer i timen. Manchester Uniteds Antonio Valencia er verdens hurtigste med en topfart på 35,1 kilometer i timen.


Springstyrke
Man har set i flere kampe, at Cristiano Ronaldo med sin springstyrke og timing kan hoppe flere hoveder højere end forsvarerne. Han er eminent i hovedspillet, og han er i en test blevet målt til at hoppe 2,6 meter, hvilket matcher nogle af verdens bedste basketballspillere.


Muskelmasse
Ronaldo er gået fra en spinkel knægt i Manchester United til en af verdens stærkeste spillere. Han ynder også at smide trøjen så alle kan se hans six-pack. Hans kost og træning er doseret således, at han har en fedtprocent på cirka seks. Til sammenligning har bodybuildere i konkurrenceform en fedtprocent omkring fem procent.


Dødbolde
Ronaldos ekstreme selvtræning og fokus på især direkte frispark har gjort ham til en af de allerbedste i verden på dødbolde. Han har tilegnet sig en helt speciel teknik med et særlig tilløb, hvor han starter med at stå med spredte ben. Han har selv fortalt, at han har lært at bedømme vinden i forhold til at skrue bolden, og at han har et helt bestemt sted han rammer bolden.