Richard Møller Nielsen vil i den kommende tid blive markeret og hyldet for sin indsats for dansk fodbold.

Den største og vigtigste hyldest falder, når Richard Møller Nielsen ved en officiel lejlighed bliver indlemmet i Hall of Fame d. 1. marts i København. Flere har siden Ricardos død torsdag udtrykt, at det er for sent, at den tidligere danske landstræner bliver en del af Hall of Fame, og at det er en skam, at han ikke selv når at modtage prisen.

Fodboldspillere fra Danmark og Tysklands EM-trupper fra 1992 m


Ved lejligheden d. 1. marts vil Peter Schmeichel holde tale for Richard Møller Nielsen, og UEFAs præsident, Michel Platini, vil deltage i hyldesten af Ricardo.

Kort før Richard Møller Nielsens død annoncerede DBU, at hyldesten vil finde sted. Det er ikke besluttet, om der ændres på arrangementet, hvor Tommy Møller Nielsen vil tage imod prisen på vegne af sin far.

- Det ændrer selvfølgelig på omstændighederne, at Richard ulykkeligvis afgik ved døden i går, men det specifikke program er endnu ikke tilrettelagt, siger DBUs kommunikationschef, Lars Berendt.

Ricardos død bliver desuden markeret ved flere lejligheder i DBU-regi. Når landsholdet spiller årets første kamp mod England på Wembley i næste måned, bliver det med sørgebind.

- Vi markerer allerede hans død ved, at vores ungdomslandshold spiller med sørgebind fra i dag, da U16-landsholdet mødte Spanien i England, og vi spiller også med sørgebind i landskampen mod England på Wembley 5. marts, siger Lars Berendt.

Richard Møller Nielsen døde torsdag morgen efter længere tids sygdom. Han blev 76 år gammel.