Lyt til artiklen

Der er ikke tid til hvedebrødsdage for Simon Makienok, der blev gift med tv-værtinden Ibi Støving lørdag.

Denne uge byder på hård og fokuseret træning til angriberen, der kan debutere på mandag i Serie A mod Verona. I Palermo har klubbens sportsdirektør, Franco Ceravolo, høje forventninger til Makienok, som straks er døbt ’il giraffa’ i den italienske sportspresse.

Ceravolo afslører nu, at man brugte mange kræfter og tid på at hente Simon Makienok i et hårdt forhandlingsforløb med Brøndby, som BT tidligt kunne afsløre.

Se billederne: Her får Makienok sin Ibi

Men faktisk nåede man så vidt, at man ikke troede, at der ville blive en aftale.

- Det var en svær forhandlingsproces. Jeg troede på et tidspunkt, at vi måtte droppe at hente Simon. Danskerne (Brøndby, red.) var ikke meget for at slippe ham og krævede meget for ham. Men der kom en åbning, og jeg tror, at alle parter er tilfredse med aftalen, siger Ceravolo i et interview med lokalavisen Giornale di Sicilia, som BT har fået lov til at bringe brudstykker af, før det publiceres.

Der skydes på, at Palermo endte med at betale knap 21 mio. kr. for Simon Makienok med indbyggede bonusaftaler, der kan sende flere penge i retning af Brøndby.

Ifølge Palermos sportsdirektør, der selv var i København for at forhandle det hele på plads, var det udslagsgivende, at Simon Makienok selv ønskede at skifte til Palermo.

- Spilleren ville rigtig gerne selv til os. Han kendte til vores seriøse interesse, og jeg tror, at han også var med til at presse på, så vi kunne få ham til Palermo, siger Ceravolo.

- Ikke mange kender hans navn i Serie A, men vi har set ham flere gange og er overbeviste om, at han er en god type på vores hold og i ligaen.

Og sportsdirektøren hos Serie A-oprykkeren erkender, at Simon Makienok helst skal slå til i sin første sæson i Palermo. For han er købt uden, at den magtfulde og kontroversielle præsident Maurizio Zamparini kender noget til Makienok. Og det er ikke tit, at den sportslige ledelse får tilladelse til at hente spillere uden om radaren på Zamparini, fortæller flere italienske journalister til BT.

Selv lægger Zamparini også et vist pres på sit danske nyindkøb.

- Jeg kender ham ikke rigtig. Jeg glæder mig til at se ham spille kampe. Både Ceravolo og træneren (Guiseppe Ianchini, red.) har sagt god for ham, så jeg forventer at se en spiller, der kan forstærke os og score mange mål, siger Zamparini.

Palermo-præsidenten er kendt for at være kontroversiel og til tider gal. Han har fyret 12 trænere på 14 år og har meget lidt tålmodighed med sit sportslige projekt.

Palermo åbnede Serie A-sæsonen med 1-1 mod Sampdoria, og der satses på en sejr mod Verona.