Det bliver ikke med Nicklas Bendtner på landsholdet, når Danmark begynder kvalifikationen til EM 2016. Sådan lyder meldingen fra landstræner Morten Olsen.

Det er den manglede spilletid for Nicklas Bendtners vedkommende, der betyder, at den tidligere Arsenal og Juventus-angriber ikke får en plads til truppen til kampen mod Armenien 7. september i år.

- Derfor kommer det til at halte, når det relaterer sig til Nicklas Bendtner. Han har ikke spillet et minut, siden han spillede på Wembley for os, hvor han spillede i en time. Derfor må det være utopi at tro, at Bendtner kan spille med mod Armenien, siger Morten Olsen til BT.

Selvom det skulle lykkes for Nicklas Bendtner at finde en klub indenfor den nærmeste fremtid, hvor han skulle kunne få masser af minutter i benene op til landskampen, så er der ikke meget håb for angriberen.

- Det er ikke engang nok, hvis han finder en klub om en uge. Han har ikke spillet de træningskampe, som de andre har for deres klubhold. På nuværende tidspunkt ser vi bort fra Nicklas på landsholdet, fortæller Morten Olsen

Det er heller ikke, fordi Morten Olsen ifølge ham selv er utryg ved at lade Nicklas Bendtner blive på tribunen til kvalifikationskampen. Han føler sig godt dækket ind.

- Jeg må sige, at pladserne på landsholdet i denne omgang er dyre. Der er mange spillere til pladserne, og vi tager dem, der er mest friske, har energi og i bedst form, siger Morten Olsen.

Nicklas Bendtner har senest været tæt på at skifte til den tyske klub Eintracht Frankfurt, men den handel gik i vasken, og det betyder, at udsigten til landsholdet ser lang ud for angriberen.