Tidligere torsdag skrev den engelske avis The Sun, at Manchester United havde overhalet Liverpool i kampen om angriberen Christian Benteke. Men nu har Liverpool så udløst angriberens frikøbsklausul.

For at købe Jores Okores holdkammerat fri i Aston Villa skal interesserede klubber hoste op med 325 millioner kroner, som Bentekes frikøbsklausul lyder på. Birmingham-klubben har trodsigt nægtet at sænke prisen for deres topscorer. Og nu tyder det altså på, at de får deres vilje.

Stort set samtlige engelske medier herunder dem, som normalt har de bedste kilder i Liverpool, beretter nu, at Villa har modtaget et bud på netop 325 millioner kroner fra Merseyside-klubben. Benteke bliver med den pris klubbens næstdyreste spiller i historien, hvis handlen altså bliver en realitet.

Og nu kan Liverpool frit begynde at forhandle de personlige detaljer på plads omkring en kontrakt med den stærke belgier. Benteke har hele sommeren været identificeret som øverste navn på indkøbslisten. Og eftersigende er angriberen også opsat på et skifte til Liverpool.

Tidligere på ugen solgte Liverpool Raheem Sterling til Manchester City for 500 millioner kroner, og det er de penge, de røde nu tager hul på. I forvejen er brasilianeren Firminho hentet ind for cirka 300 millioner kroner.

Manchester United også haft gang i checkhæftet. Indtil videre har klubben brugt 542 mio. kroner i dette transfervindue på blandt andet de to midtbanespillere Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin.

Selvom Manchester Uniteds midtbane er forstærket over sommeren, er angrebet til gengæld blevet forringet.

Klubben har mistet Robin van Persie og Falcao, som er skiftet til henholdsvis Fenerbahce og Chelsea. Derfor ville et køb af Benteke kunne gavne konkurrencen i angrebet, som kun består af Wayne Rooney aktuelt. Men efter Liverpool nu ser ud til at sikre sig Benteke allerede i denne uge, må United søge andre steder for en målscorer.

Èn af dem, der kunne være på vej, er Edison Cavani fra Paris Saint-Germain, der tidligere har været rygtet til United, mens Angel di Maria meldes den anden vej.