Den danske landsholdsspiller er blandt de skarpeste kuglestøbere i sæsonen 2015-16 og i prominent selskab blandt de skarpeste assistspillere i verdens dyreste liga, Premier League.

Christian Eriksen er blandt de meget få danske spillere, som for alvor har fundet fodfæste i en storklub og en af Europas hårdeste ligaer.

Den ellers så forsagte fynbo har nærmest siden dag et markeret sig som en af Tottenhams bedste spillere, og rent statistisk er der også belæg for at skamrose Eriksen, der i en oversigt lavet af avisen The Telegraph markerer sig som en af de fremmeste kreatører, når det kommer til at skabe chancer for Tottenham Hotspur.

Eriksen, der blot har spillet ni af sæsonens 12 kampe for London-klubben hidtil i Premier League, er således at finde højt oppe på listen med blot en håndfuld store navne foran sig. Og dermed er danskeren godt i gang med at sætte endnu en fin sæson sammen, eftersom han i snit er god for tre chancer per kamp og i øvrigt selv har scoret to gange i Premier League.

Forhåbentlig smitter noget af selvtilliden af på Christian Eriksens landskamp lørdag, hvor Danmark møder Sverige i den første EM playoff-kamp. Selv om det er en dårligt bevaret hemmelighed, at Eriksen ikke leverer samme niveau på landsholdet som han uge efter uge formår at gøre, når han optræder for Tottenham.

Ikke uventet er det Arsenals Mesut Õzil, der topper listen, og han har såmænd sin spanske holdkammerat Santi Cazorla placeret på en tredjeplads, mens West Hams sæsonkomet Dimitri Payet er ude de næste tre måneder med en skade.

Her er top 10 over de mest chanceskabende Premier League spillere netop nu.

1. Mesut Õzil, Arsenal. 54 chancer

2. Dimitri Payet, West Ham. 47

3. Santi Cazorla, Arsenal. 35

4. Dusan Tadic, Southampton. 33

5. Eden Hazard, Chelsea. 32

6. Christian Eriksen, Tottenham. 28

7. James Milnar, Liverpool. 27

8. Erik Lamela, Tottenham. 26

9. Riyad Mahrez, Leicester. 24

10. Kevin de Bruyne, Manchester City. 24