Han var godt i gang, Jacob Neestrup. Med at forklare sin skuffelse over at have smidt en 2-0-føring på udebane mod de tyrkiske mestre fra Galatasaray. 

For det fyldte klart mere end glæden over at have fået point i første kamp i gruppespillet i Champions League.  

»Ja, det er det, Farzam (B.T.s reporter, red.). Vi er så tæt på og har kampen under så god kontrol og på en måde, hvor vi under store, store dele af kampen viser os frem på en meget, meget værdig måde. Jeg ved godt, at vi har følelser lige nu, men lige nu er det kun...«

Og her gik Jacob Neestrup med ét fra at være en skuffet mand, som roligt satte ord på sin nedtur og følelser, til at blive rødglødende.

Årsag? 

En tyrkisk journalist lige ved siden af stod og ønskede Rasmus Falk tillykke med det ene point mod det hold, som de anser for at være klart bedre end FC Københavns, og så brød en rødglødende Jacob Neestrup ind og satte ham på plads. 

»Alle I tyrkiske journalister er nødt til at vise os en lille smule respekt. Vi tabte to point. Hver gang, vi spiller mod jer, vinder vi. Og hver gang siger I tillykke. Tillykke med et point. Hvad siger I tillykke for? Vi tabte to point. Det er dårligt. Det er ikke godt nok,« lød det i en hård tone, inden Jacob Neestrup slog fast, hvad han allerede tirsdag havde proklameret. 

At FC København ikke var kommet i Champions League for at fedtspille, men for at gøre en positiv figur.

»Vi skal vinde en kamp som denne her,« lød den klare besked til den tyrkiske journalist. 

Herefter uddybede Jacob Neestrup, hvad det var, der gjorde ham så harm:  

»Fordi dansk fodbold generelt har vist, at vi er på længde med tyrkiske klubber. FC København har en fantastisk historik mod tyrkiske hold. Alligevel er de overraskede over, at vi kan spille fodbold, når man snakker med dem. Det er mere det,« lyder det fra Jacob Neestrup, som forinden havde været til pressemøde efter 2-2-kampen på RAMS Park.  

»De spørger, hvilken spiller fra Galatasaray, jeg vil have på mit hold. Jamen, ikke nogen,« siger han, uden at man er i tvivl om, at Jacob Neestrup selvfølgelig anerkender, at der er gode spillere på det tyrkiske mesterhold. 

Derefter var FCK-træneren færdig med at rase ud og kunne igen fortælle om sin analyse af opgøret i Tyrkiet.

Et opgør, som gik fra tre sikre point til FC København til kun et enkelt, efter Elias Jelert fik sit andet gule kort og gav sine holdkammerater ekstremt dårlige betingelser for at køre sejren hjem.  

»Vi gør, hvad vi kan for at vinde denne fodboldkamp, og det er kun det røde kort (der ødelægger det, red.). Derfor skal vi stadig ikke indkassere to mål,« siger Neestrup, som ærligt fortalte om, at Jelert ikke længere kan dækkes ind under en spiller uden erfaring i pressede situationer.  

»Jeg er ærgerlig over, at det er en rutineret spiller, som får det røde kort. Havde det været en helt ung spiller, havde det været noget andet. Det gør det ekstra bittert,« siger han og tilføjer om sin back:  

»To mesterskaber, Champions League, en pokalsejr og to sæsoner for FC København. Der er stadig meget læring, han skal have, men vi snakker ikke om en ung spiller. Roony er ung. Oscar Højlund er ung.« 

»Det er ikke engang en én mod én-situation. Han skal bare blive stående på fødderne og ikke kaste sig ned, så han får et gult kort mere. Jeg har snakket med ham, men det holder vi for os selv,« slutter Jacob Neestrup.

En mand, som taler lige ud af posen.