FC Barcelona er meget overraskende færdige i Champions League efter samlet nederlag på 2-3 til Atlético Madrid.

Antoine Griezmann scorede dobbelt onsdag aften for Atletico Madrid, der dermed er videre til semifinalen i Champions Leauge på bekostning af de regerende mestre fra FC Barcelona.

FC Barcelona var en af favoritterne til at gentage sidste års Champions League-triumf, men holdet nåede kun til kvartfinalen i dette års turnering.  Catalanernes bøddel i returkampen blev franskmanden Antoine Griezmann, der med to flotte scoringer afgjorde kvartfinalen hjemme på Estadio Vicente Calderon.

Den 25-årige angriber sendte Atletico Madrid videre i turneringen, da han på smuk vis først headede bolden i mål efter et perfekt indlæg fra Saul Niguez. Franskmanden styrede bolden ind ved nærmeste stolpe uden chance for Marc-André ter Stegen i FC Barcelonas mål.

Og få minutter før slutfløjtet cementerede franskmanden sejren med målet til 2-0, da han med usvigelig sikkerhed udnyttede et korrekt dømt straffespark. Den stærke angriber nåede dermed op på seks mål i denne sæson i Champions League, og det var samtidig hans 29. sæsonscoring alle kampe medregnet.

I kampens overtid appellerede FC Barcelonas for straffespark, da en Atletico Madrid-spiller skulle have haft hånd på bolden i feltet. Dommeren vinkede dog afværgende, og så tikkede uret ud til stor frustration for gæsterne, men til ellevild jubel for træner Diego Simeone og resten af Atletico Madrid-holdet foran knap 55.000 tilskuere.

Og dermed er Atletico Madrid videre med samlet 3-2, eftersom første kamp på Camp Nou i sidste uge endte med 2-1 til hjemmeholdet.

FC Barcelona-træner Luis Enrique måtte dermed indkassere sit første nederlag til Atletico Madrid som træner for catalanerne. Spanieren havde ellers inden kampen vundet samtlige syv indbyrdes kampe, siden han overtog trænerposten i 2014. Og gæsternes stjernetrio, Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar, var blot en skygge af sig selv i kampen på et ekstatisk Estadio Vicente Calderon. De tre angribere skuffede fælt og skal nok ikke åbne de spanske aviser i dag.

I netop 2014 – før Luis Enrique blev ansat som træner – var Atletico Madrid også stærkere end FC Barcelona på den største internationale scene. Dengang gik klubben fra den spanske hovedstad videre til semifinalen med samlet 2-1, og den regerende Champions League-mester er dermed i gang med at opbygge et form for kompleks mod Atletico Madrid.

Atletico Madrid lagde også bedst ud i returkampen, og allerede inden for de første 10 minutter havde Gabi og Antoine Griezmann testet Marc-André ter Stegen i FC Barcelonas mål.

Gæsterne satte sig på spillet og opnåede i løbet af første halvleg op mod 80 procents boldbesiddelse, men alligevel var det hjemmeholdets spillere, der viste størst mod på at skabe farlige chancer.

Og med knap 10 minutter til pausen faldt så den scoring, der blev afgørende for hjemmeholdet.
Den første reelle Barcelona-afslutning faldt først efter 30 minutter, da Lionel Messi drønede bolden over mål på et frispark.

I anden halvleg nærmede FC Barcelona sig en scoring, men Atletico Madrids stærke forsvar holdt tæt og sikrede dermed et clean sheet til målmand Jan Oblak.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her