To kampe. To nederlag. Ét skuffet ligalandshold.

For første gang i fem år var et kombineret liga- og U21-landshold taget på træningslejr i Abu Dhabi op mod VM-slutrunden til sommer. Og mens resultaterne ikke var en succes, så håber træner Jon Dahl Tomasson, at lejren kan være med til at højne spillernes niveau.

Mandag spillede Danmark sin sidste af to træningskampe mod Jordan, og her måtte Danmark se sig slået 3-2 af et uhyre effektivt mandskab. På bare fire chancer scorede Jordan tre mål, og hverken Jens Martin Gammelby eller Mikkel Duelunds scoring var nok til at hente point.

LÆS OGSÅ: Medie: Dansk Superliga-stjerne vender hjem

»Det var en kamp, hvor drengene gav sig maksimalt og arbejdede knaldhårdt. Det var ikke altid godt samarbejde, de relationer var der ikke mellem spillerne. Der var otte nye på banen i forhold til sidste kamp (mod Sverige, red.), og den naivitet der var i visse situationer, det var det, der kostede sejren – eller i hvert fald point,« sagde Jon Dahl Tomasson efter kampen til DBU.

Han mente, at det store problem var, at den defensive organisation var for passive i første halvleg. Det unge mandskab havde svært ved at kode, hvornår man skulle falde og presse op – en ting, der kommer gennem mere træning. Og det var målscorer Jens Martin Gammelby enig i.

»Kampen var hektisk. Vi fik ikke det resultat, vi gerne ville, for vi ville selvfølgelig gerne have vundet. Vi følte, at vi var et bedre hold. Men det er klart, at når vi ikke spiller op til det niveau, vi har, og når vi ikke er aggressive nok, så får de lov til at score,« sagde Gammelby, der dog var glad for sin scoring.

Hård lejr
Træningslejren i Abu Dhabi var tiltænkt unge og ældre spillere I periferien af A-landsholdet. Det skulle være en måde at vise sig frem for landstræner Åge Hareide, der dog måtte forlade træningslejren med en diskusprolaps, han samlede op på en skitur mellem jul og nytår.

LÆS OGSÅ: Stjernen flopper i Superligaen: Nu får han tilbud fra en meget uventet klub

Men landstrænerens hjemrejse har på ingen måde ændret på træningsintensiteten.

»Hvis man tager hele det forløb, vi har været sammen med hinanden, så har det været hårdt for drengene. Ikke kun fysisk – men også mentalt. Det har kostet kræfter, selvom det har været spændende for dem,« sagde Jon Dahl, der håber at spillerne tager oplevelsen med sig hjem i klubberne.

»Vi skal altid give dem noget med tilbage til klubberne. De skal være inspirerede. Nu er de vant til at træne på et højere niveau, end de gør til dagligt. Der er mere intensitet, fordi der er bedre spillere her. Det drive skal de have, så de oftere er på det niveau,« sagde han.

Præcis dét tager Jens Martin Gammelby med sig, når han i dag rejser hjem til Silkeborg for at begynde optakten til forårets Superligasæson.

LÆS OGSÅ: BT afslører: Dansk Superliga-målmand skifter til fodboldklub i Thailand

»Det har været en god tur for mig at få lov at spille med nogle, der er på et lidt højere niveau, end hvad jeg er vant til, og som kommer fra nogle store klubber. Det har været godt at teste det af for mig og se, om jeg kunne være med på det niveau – det har været det vigtigste for mig på turen,« sagde han.

Mandag beviste den 22-årige højreback, at han ikke havde nogen problemer med at spille med nogle af de bedste danske fodboldspillere. Heller ikke selvom de kender til spillestilen fra tidligere landsholdssamlinger.

»Det er noget nyt for mig at komme med landsholdet. Det har jeg ikke været så meget inde omkring før. Så det er en anden spillestil, end vi er vant til i klubben - det har man også skullet vænne sig til. Så det har været noget lidt andet, men det har været positivt,« siger Jens Martin Gammelby.