Målmand Michael Falkesgaard har ikke fået sin debut for FC Midtjylland siden sit skifte fra OB i sommer, og den kommer heller ikke i denne omgang.

BT kan afsløre, at den 26-årige keeper rykker til den thailandske klub Bangkok United,  der i den netop afsluttede sæson havde den tidligere Horsens-angriber Gilberto Macena i truppen.

Bangkok United har ifølge BTs oplysninger længe villet have fat i Michael Falkesgaard, og i begyndelsen af 2017 var klubben en af bejlerne, da han skulle skifte væk fra OB. Dengang valgte han FC Midtjylland.

Nu er det så lykkedes den thailanske klub at hente ham, og Bangkok United betaler ifølge BTs oplysninger halvanden millioner kroner for at få Michael Falkesgaard, mens målmanden selv kan glæde sig over en klækkelig løn i det asiatiske, hvor han i de kommende to år ventes at tjene cirka 10 millioner kroner med bonusser.

I Thailand følger sæsonen kalenderen, og det betyder, at trods det faktum, at 26-årige Michael Falkesgaard skifter klub denne vinter midt i den danske sæson, starter han op på en frisk med sine nye holdkammerater, der i 2017 sluttede på en tredjeplads i Thai League 1.

 
To danskere på tavlen i det andalusiske derby mellem Sevilla FC og Real Betis, som endte 3-5 til Real Betis.
Vis mere

Netop defensiven, som Michael Falkesgaard er købt ind til at forstærke, var holdets helt store akilleshæl i sidste sæson med hele 57 indkasserede mål, så selv om Bangkok United scorede klart flest mål af alle hold, 97, var danskerens nye klub ikke i nærheden af mesterskabet, som Buriram United vandt med 20 point flere end Bangkok United.

Det skal der rettes op på med Michael Falkesgaard som førstevalg til målmandsposten. En situation, den tidligere danske ungdomslandsholdsmålmand aldrig rigtig har prøvet som seniorspiller.

I løbet af sin karriere er det blevet til i alt 19 Superliga-kampe fordelt på tre sæsoner for Brøndby og OB, hvor skader og dyre konkurrenter har sat en stopper for ham.

 
Martin Pusic sparker FC Midtjylland tilbage i kampen med en scoring til 1-3.
Vis mere

Det var ventet, at han ville have en god chance for at stå i målet for FC Midtjylland, men kort efter Michael Falkesgaard var ankommet til Herning, overraskede klubben alt og alle, da den hentede en klar førstemålmand i landsholdskandidaten Jesper Hansen.

Det ændrede alt for Michael Falkesgaard, der allerede i sommer søgte efter en ny arbejdsplads, og det fortalte målmanden ledelsen i FC Midtjylland. Efter det øjeblikkelige tophold i Superligaen var blevet gjort opmærksom på Michael Falkesgaards mulige klubskifte, har klubben ledt med lys og lygte efter en fuldgod erstatning, og den har de muligvis fundet i den tidligere MLS-målmand Bill Hamid. Amerikaneren er startet op i FC Midtjylland efter nytår og skal kæmpe med Jesper Hansen om minutterne i FC Midtjyllands mål.

Det slipper Michael Falkesgaard nu for. Han er klar til et nyt eventyr.

BT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Michael Falkesgaard, dennes agent, Simon Friis, samt FC Midtjylland.