Det er fem uger siden. at Jacob Friis sagde sit cheftrænerjob i AaB op, og nu fortæller han om tiden efter.

Det gør han i et interview i 'Offside', som blev vist mandag aften på TV3+. Du kan høre hele interviewet øverst i artiklen.

Datteren Luna er syg med leukæmi, og det var også udelukkende af den grund, at Friis sagde sit job op. Heldigvis går det bedre med Luna, fortæller han:

»For ellers havde jeg heller ikke siddet her, hvis det havde stået skidt til. At jeg sidder her, er et positivt tegn.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Men hvordan har det så været at vinke farvel til job, som man har kæmpet for i mange år? For Jacob Friis har det ikke været en nem beslutning, og han afslører i interviewet, at han har svært ved at se AaB spille kampe uden ham i spidsen:

»Det er så vanvittigt svært, så jeg har faktisk valgt ikke at kigge så meget den vej. Jeg har godt nok været nede og overvære en kamp i Herning, da AaB spillede der, men jeg har faktisk ikke set de andre kampe fuldt ud, det har lige været med et halvt øje,« siger Friis og fortsætter:

»Og det er ganske enkelt fordi – og det må ikke lyde forkert – at jeg ønsker kun det bedste for alt og alle ude i AaB. Det kan jeg i hvert fald skrive under på, men det er ens barn, man giver fra sig, og det er et projekt, som har stået på for mit vedkommende i en hel sæson, og det er noget, man har åndet og levet for og gjort sig tanker om 24/7.«

»Du har taget alle beslutninger, fordi du har siddet på den post, som du har, og lige pludselig har du ikke noget at sige, og selvfølgelig kører det videre, og det skal det også gøre, og det gør lidt nas.«

Jacob Friis
Jacob Friis Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det har jeg det lidt svært med, det her med ikke at kunne bestemme og ikke få lov til at køre nogle af de ting videre. For uanset om det var Mourinho (Tottenhams manager, red.) eller Peter Feher (AaB's træner, red.) eller Jacob Friis, der er træner, så gør man det forskelligt og prioriterer nogle ting forskelligt, og det har jeg haft det svært ved.«

Om vi kommer til at se mere til Jacob Friis i fodboldverdenen, er ikke helt udelukket. Han fortæller, at han gerne vil tilbage, men ikke som cheftræner i AaB, og det bliver heller ikke nødvendigvis i AaB, at han får sin comeback. Men tilbage, det kommer han:

»Selvfølgelig skal jeg tilbage. Om det bliver den ene eller anden rolle inde for fodboldverdenen,« afslutter han.