Arsenal måtte kæmpe hårdt for at slå Aston Villa, der havde en tidligere Arsenal-legende i startopstillingen.

Nicklas Bendtner måtte nok en gang se til fra bænken, da Arsenal på udebane mødte Aston Villa i lørdagens tidlige Premier League kamp. Fra bænken kunne den danske angriber se Arsenal-legenden Robert Pirés i startopstillingen for hjemmeholdet. Pirés kunne dog ikke stille noget op, da Andrey Arshavin efter 39 minutter bragte gæsterne foran.

I halvlegens sidste minut udnyttede Samir Nasri Aston Villas dårlige opdækning på et hjørnespark, han helflugtede bolden i kassen til 2-0.

Syv minutter efter halvlegen bragte den unge Aston Villa-spiller Ciaran Clark spænding tilbage i kampen, da han brysttæmmede bolden og kanonerede den ind bag en sageløs Lukasz Fabianski.

Den stilling holdt kun i fire minutter, indtil Nicklas Bendtners direkte rival Marouane Chamakh bragte London-holdet foran 3-1.

I 70. minut lynede Ciaran Clark så igen og Aston Villa pressede hårdt på for en udligning.
Den kom ikke, og i overtiden sørgede Jack Wilshere for kampens sidste scoring.

Dermed overtager Arsenal rækken førsteplads midlertidigt. Både Manchester United og Chelsea kan presse sig foran, når de spiller henholdsvis senere lørdag og søndag eftermiddag.