Hvis Hollands chancer for en plads ved EM i Frankrig så sorte ud før i aften, ser de nu kulsorte ud. Godt nok vandt hollænderne selv sin kvalifikationskamp lørdag, men lige lidt hjalp det, da Tyrkiet senere vandt 2-0 over Tjekkiet. Det betyder, at Holland ikke selv kan afgøre sin skæbne.

Holland ligger nummer fire i gruppe A med to point op til Tyrkiet på playoff-pladsen - og tyrkerne er samtidig bedre i de indbyrdes opgør. Med kun én kamp tilbage skal Holland derfor håbe på, at Tyrkiet taber sin kamp på hjemmebane mod Island, der allerede er kvalificeret til EM. Vinder eller spiller tyrkerne uafgjort, er Holland ude af det gode EM-selskab for første gang siden 1984.

Tyrkernes sejr over Tjekkiet var fuldt fortjent. Tjekkerne var allerede sikker på en direkte plads til EM, og tyrkerne investerede derfor klart mest i opgøret.

Efter 62 minutter scorede Selcuk Inan til 1-0, og 10 minutter før tid gjorde Hakan Calhanoglu det til slutresultatet 2-0.

I gruppe H er der også spænding før sidste runde. Norge ligger i øjeblikket på andenpladsen, men med en 3-0-sejr over Bulgarien halede Kroatien ind på nordmændene. Østeuropæerne er nu kun to point efter. Samtidig skal Norge op mod Italien i sidste runde, mens Kroatien møder Malta. Og da Kroatien er bedre i de indbyrdes opgør, er det højest sandsynligt nødvendigt med en norsk sejr.

I gruppe B stod aftenens mest spændende opgør mellem Bosnien-Hercegovina og Wales. Waliserne kunne med en sejr spille sig tæt på EM. Sådan gik det dog ikke. Wales tabte 2-0, men det betød alligevel ikke det store, da Israel højest overraskende tabte 1-2 til Cypern. Dermed kan Wales ikke længere hentes på andenpladsen - og de har dermed booket billetten til Frankrig. Det er første gang i landets historie, at de formår at kvalificere sig til en EM-slutrunde.