Lyt til artiklen
Michael Laudrups topprioritet er at hente Barcelona-stjernen Xavi til Lekhwiya SC.

Han har efterhånden været i en del klubber i trænerkarrieren. Men aldrig tidligere har Michael Laudrup opereret med et så enormt budget som i Qatar-klubben Lekhwiya SC.

Laudrup havde første arbejdsdag hos Qatar-mestrene i sidste uge, og han er allerede godt i gang med at kigge på mulige forstærkninger til holdet. Her handler det ikke om at scoute spillere til en god pris, hvorfor der heller ikke har været brug for Erik Larsen.

INTROLAU


Det handler mere om, hvem Laudrup kan overbevise af store navne til at komme til Lekhwiya SC, og så skal klubbens ledelse nok bakke op med de nødvendige økonomiske midler. Det royale styre i Qatar ønsker også at se en række stjernespillere i slipstrømmen af Laudrups ansættelse, og derfor bliver økonomien det mindste problem.

Laudrups topprioritet denne sommer er Barcelona-stjernen Xavi, og der er allerede dialog mellem parterne, meddeler lokaljournalisten Nadar Jahanfaradi fra beIN SPORTS.
,
Ifølge oplysningerne lokker Michael Laudrup med en svimlende årsløn på 91 mio. kr., hvilket er mere, end hvad Xavi tjener lige nu i FC Barcelona.

Det er samtidigt også en grundløn, som kun er overgået af de absolut bedste spillere i verden som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar og Zlatan Ibrahimovic. 

Lekhwiya SC gør også klar til at sende et formelt bud til Barcelona, hvor Xavi allerede har udtrykt ønske om at prøve noget andet for at få et eventyr med i bagagen, før den 34-årige spanske landsholdsprofil indstiller karrieren.

Xavi har tidligere på sommeren været i tæt dialog med to andre Qatar-klubber Al-Arabi og El-Jaish samt MLS-klubber, men med Michael Laudrups ansættelse i Lekhwiya SC har det været et personligt ønske at gå i dialog med den danske træner i stedet.

Michael Laudrup og Xavi kender hinanden fra Barcelona, og Xavi har altid set op til Laudrup på samme måde, som han gjorde med Pep Guardiola.

Tilbuddet til Xavi skulle ifølge journalisten Nadar Jahanfaradi være på to år, selv om Laudrup i første omgang blot har underskrevet en et-årig kontrakt med klubben.

Den franske profil Hatem Ben Arfa spøger også i kulissen som en anden profil, der kan være på vej til Lekhwiya. 27-årige Ben Arfa er ikke glad i Newcastle og kunne godt være fristet af de store penge i Qatar.