Ikke bare fire spillere fra Hvidovre, som er sigtet for matchfixing, men også tre spillere fra Frem skal have solgt en fodboldkamp i 2010.

Tre spillere fra Boldklubben Frem mistænkes nu for matchfixing. I den afgørende kamp om nedrykning fra 1. division mellem Kolding og Frem i 2010 skal spillerne på det daværende Frem-hold have indgået en aftale med to bettere om at tabe med to mål, hvis de fik ca. 100.000 kroner for det.

Det har en 27-årig mand, som nu selv er tiltalt for matchfixing, forklaret til politiet.

Det er den samme mand, som ifølge anklagemyndigheden fixede to Hvidovre-kampe senere på året – den sidste i samarbejde med en asiatisk organisation, som spillede millioner på kampen.

Frem tabte ikke med to mål – kun 2-3 – hvorved den 27-årige MT led et tab på cirka 100.000 kroner, som han havde spillet på kampen. Men det var ikke langt fra, at væddemålet gik hjem – 28 minutter inde i kampen var Frem bagud 0-2 på personlige fejl.

Danske Spil underrettede allerede i 2010 aftenen før kampen DBU om, at der var spillet mistænkeligt store beløb netop på en tomålssejr til Kolding.

Frem-spillerne er ikke sigtede, skønt MT faktisk har navngivet to af Frem-spillerne over for politiet, og deres kamp er slet ikke omfattet af anklageskriftet.

Alligevel tager DBU og DIF sagen yderst alvorlig. DIF regner matchfixing for den største trussel mod dansk idræt siden doping.

»Det er bekymrende og alvorligt. Så vi vil starte en undersøgelse hurtigst muligt,« siger udviklingschef Morten Mølholm:

»Vores muligheder for at undersøge en sag er bredere end politiets. Uanset om forsøget på aftalt spil er lykkedes eller ej, og uanset om der er et bedraget spilleselskab eller ej, så er det skidt, hvis der er nogle spillere, der er blevet forledt til dette. Derfor er det helt relevant at lave en undersøgelse.«

DBUs formand, Jesper Møller, kalder sagen »træls«.

»Det er en skamplet«

Frem var i alvorlige økonomiske problemer i 2010, endte med at gå konkurs og blev tvangsnedrykket til Københavnerserien. Klubben kom til at mangle netop de tre point fra Kolding-kampen for at overleve i 1. division.

Ingen af de to ud af tre Frem-spillere, som MT har navngivet over for politiet, spiller i dag i klubben.

Bestyrelsesformand i Frem Claus Mohrhagen siger:

»Det er rystende, at tre spillere er involveret. Det er en skamplet. Trist at spillere har egen økonomisk vinding for øje frem for hensynet til deres holdkammerater, klubben og fansene. Jeg synes, der skal slås hårdt ned på det, for det er klubben og ånden omkring klubben, der får ridser i lakken.«

Berlingske har været i kontakt med den Frem-spiller, som skal have været kontaktperson for de mistænkte for matchfixing. Han afviser beskyldningerne, men ønsker i øvrigt ikke at kommentere sagen.

Advokaten for den 27-årige MT, Henrik Juel Halberg, ønsker ikke at kommentere sin klients forklaring til politiet om Frem-spillerne. MT lagde egentlig op til at tilstå matchfixing, da han gik til politiet i 2012, men har siden trukket sin tilståelse tilbage og nægter sig nu skyldig i sagen, hvor også fire fodboldspillere fra Hvidovre er sigtede.