Når vinterferien begynder for spillerne i de danske superligaklubber, så kommer den sportslige administration typisk på hårdt arbejde. Patrick Mtiliga har startet sin vinterpause med at underskrive en toårig forlængelse med FC Nordsjælland.

Tidligere beskrev BT vinterens udfordringer for ledelsen i FC Nordsjælland, fordi der forude ventede kontraktudløb med tre nøglespillere til sommer. Med Patrick Mtiligas underskrift blev tre reduceret til to, og det glæder klubejer Allan K. Pedersen.

»Patrick har haft en enorm stor betydning for vores trup lige siden sin ankomst i 2011, han har været samlingspunkt uden for banen i en ung trup og har med sit altid høje bundniveau vist vejen for mange af vores spillere. I sommer overtog han anfører-stafetten fra Nicolai Stokholm, og det har givet ham et ekstra lag i sin udvikling selv i en sen alder. Det er vigtigt at have den rigtige balance i truppen, og med Patricks rutine står vi godt rustet de næste 2 år,« siger Allan K. Pedersen i en pressemeddelelse.

Patrick Mtiliga har spillet 112 kampe for FC Nordsjælland og overtog altså i denne sæson anførerbindet fra Nicolai Stokholm. Selv er han glad for sin nuværende situation.

»Jeg er stolt over at forlænge min kontrakt med klubben, som jeg på relativt kort tid har vundet og oplevet meget med. Jeg kan gode lide den rolle, jeg har i klubben, hvor jeg udover selvfølgelig at skulle præstere på banen også skal være én af dem, som tager mest ansvar, og det er med til at udvikle mig rigtig meget. Det har været et enormt lærerigt halvt år for mig, efter jeg er blevet anfører,« fortæller Mtiliga.

Således er den første brik i puslespillet på plads, men Jan Laursen fra FCNs sportslige ledelse bekræfter, at man også skal have en snak med både Kasper Lorentzen og Mario Ticinovic hurtigst muligt før nytår.