Lyt til artiklen

FCK fik fjerde nederlag på stribe med en voldsom øretæve på 0-4 mod Bayer Leverkusen i returkampen i Champions League-kvalifikationen

Stakkels trænerbænk på Bayarena i Leverkusen.

Den fik både spark og knytnæveslag af en temperamentsfuld norsk herre. Ståle Solbakken kunne ikke holde frustrationerne indenbords, da hans FCK-hold knækkede sammen i Leverkusen og blev korporligt kylet ud af Champions League af Bayer Leverkusen. Og hvem kan bebrejde Solbakken?

Hans taktiske oplæg som FCK’erne detaljerede gennemgik i flere dage op til returkampen, røg i skraldespanden allerede efter halvandet minut. Da Mathias Zanka Jørgensen begik en fejlaflevering, som man vist kun laver i Børnehaven ustraffet.

Heung-Min Son mindede FCK-forsvaret om, at det var de store drenge, de spillede med, og så stod den 1-0. Så var alt håb om at vende 2-3 nederlaget fra Parken til en samlet sejr sådan set udspillet. Efter seks minutter var FCK bagud 0-2 i Tyskland på et direkte frispark, der blev rettet af og snød keeper Stephan Andersen.

FCK skulle i det hele taget være lykkelige for, at de slap fra Leverkusen med »kun« 0-4. Hjemmeholdet sad totalt på kampen og kunne hele tiden dreje på gashåndtaget, når FCK fik for meget spil og skabte lidt chancer.

Så sørgede Leverkusen hurtigt for at straffe FCK-forsvaret, som spillede med hovedet under armen i det meste af opgøret.

Ståle Solbakken hentede sin tidligere anfører Mathias Zanka Jørgensen hjem fra mareridtet i PSV Eindhoven for at genoplive Zankas karriere og skabe stabilitet i FCK-forsvaret. Men Zanka, som ikke endnu er i 100 procent kampform ,har især i begge kampe mod Leverkusen været rystende ringe og fejlet med helt elementære ting som opspilsfejl, og som da han også blev fanget ved Leverkusens fjerde scoring.

I det hele taget er der problemer nok for Ståle Solbakken efter holdets fjerde nederlag på stribe i både Superliga og Europa. Som manager for det hele kan Solbakken ikke længere pege tilbage på en sportsdirektør som Carsten V. Jensen for dårligt spillermateriale.

Solbakken har det fulde ansvar, og især for de nye spillere han har hentet ind i dette transfervindue, som absolut ikke ligner topklasse på nuværende tidspunkt. 

Keeper Stephan Andersen laver for mange fejl, norske Tom Høgli, Mikael Antonsson, Per Nilsson og Zanka i forsvaret har slet ikke fundet formen eller noget regulært samspil. Belgiske Steve de Ridder har vist noget potentiale, men der er stadig et stykke vej endnu.

Det hjælper heller ikke på den nuværende FCK-krise, at man i weekenden måtte indkassere et voldsomt nederlag på transferfronten og sende dyrt indkøbte Franco Mussis videre til Genoa på en lejeaftale blot to måneder og et enkelt indhop på førsteholdet efter ankomsten.

FCK ligner ovenpå nederlag i Parken til Hobro, FCM, Leverkusen og så øretæven i aftes en såret løve blottet for selvtillid og skarpe tænder.

I sidste sæson fik Ariël Jacobs blot fem kampe i Superligaen som blot indkasserede tre point, før han fik serveret fyresedlen. Så galt kommer det naturligvis ikke til at gå med Ståle Solbakken, der tidligere har stået igennem modvind i FC København.

Men pludselig er weekendens kamp mod OB blevet ret så vigtig før en landsholdspause kommer til at fylde det hele.

Ståle Solbakken skal også bruge de kommende dage op til transfervinduets lukning på at overveje om det kun er en angriber og eventuelt en midtbanemand, de mangler. Og det skal helst gå lidt stærkt.