Lyt til artiklen

Han griner en kende smørret, da han svarer. Når Nicklas Bendtner taler om ydmyghed, dukker der altid et dobbelttydigt smil frem på hans ansigt. Også denne gang, da han får spørgsmålet om, hvorvidt de seneste år med manglende scoringer og manglende kampe har gjort ham mere ydmyg.

- Jeg synes sgu altid, jeg har haft en sund ydmyghed. Det kan godt være, at I ikke altid har set den, men jeg synes altid, den har været fin, siger Bendtner.

Det er lang tid siden, at du har scoret. Påvirker det dig?

- Nej, det påvirker mig ikke.

Tirsdag spiller han mod Portugal, når Danmark hjemme tager hul på tredje kamp i EM-kvalifikationen. Tilsyneladende helt upåvirket af målløsheden, og han kan da også gå ind til kampen med en vished om, at han mod netop Portugal har det med at finde vej til netmaskerne. Seks gange har han scoret mod Ronaldo og co.

- Det handler nok også om, at mod Portugal møder vi et hold, der vil spille offensivt og tør angribe. Det er efterhånden sjældent vi gør det med landsholdet. Det giver mere plads i bagrummet og mere plads til mig. Jeg synes selv, at jeg har fået scoret nogle gode og vigtige mål mod Portugal, og satser da på at gøre det igen tirsdag.

Mål er det endnu ikke blevet til i tyske Wolfsburg, som han skiftede til i sommer, men det mener han ikke er så overraskende efter en omskiftelig klubtilværelse.

- Situationen i Juventus var den, at jeg spiller 10 kampe og bliver skadet, og så spiller jeg ikke mere i den sæson. Så skal jeg væk fra Arsenal, men formår så alligevel at score to mål i få optrædener. Derefter spiller jeg ikke det sidste halve år, og nu er jeg så startet i en ny klub, hvor man helt naturligt skal vænne sig til det hele. For mig er det normalt, at der lige skal gå lidt tid, siger han.

-  Da jeg tog fra Sunderland, var jeg blevet topscorer, havde spillet fint med landsholdet og havde spillet en hel klub-sæson og havde mange store klubber at vælge imellem. Jeg valgte Juventus, hvor jeg bliver skadet har jo været, og så skete der alt det pis i Arsenal, som hverken ville sælge mig eller lade mig spille. Det kunne jeg ikke gøre noget ved, derfor er det er en anden situation, og jeg synes, jeg har udviklet mig både som spiller og menneske i al den tid.

Føler du et pres for at score?

- Både og. Umiddelbart er der ikke et kæmpe pres, jeg vil kalde det et lille pres, for bolden skal jo ind i kassen. Men sådan er det hver gang jeg går på banen, alle forventer, at jeg scorer, ligesom man forventer, at forsvarerne ikke lukker mål ind.

Føler du, at du ikke slår til? Hvordan undgår du det?

- Jeg har jo kun spillet tre kampe i Wolfsburg, siger Bendtner.

Forventer vi for meget af dig?

- Jeg ved ikke, hvad I forventer. I har jeres holdninger og jeg har mine. Jeg synes, jeg har bevist, jeg kan score mål til hudløshed. Hver gang jeg ikke har scoret i fire-fem kampe, snakker vi altid om, hvorfor jeg ikke har scoret. Mekanismerne er mange for at skulle score, og man har jo set mange topangribere, der har haft måltørke, siger han.

- Nu står vi i en situation, hvor jeg har spillet tre kampe uden at score i en ny klub, og så snakker vi om måltørke, siger Bendtner og fastslår, at der ikke er meget, der kan slå ham ud.

- Jeg har det som regel ret genialt ud over, når jeg er skadet, og jeg tror aldrig, at den måde at se tingene på kommer til at forsvinde. Man vælger jo selv, hvem man har lyst til at lukke ind i sit liv; man vælger selv, hvem man ønsker skal påvirke sit liv, og der er ikke noget med skader eller andet, der kan få mig ned.

- Folk, jeg ikke kender, kan ikke gøre mig ondt. De kan ikke gøre mig noget, for jeg har intet med det at gøre. Journalisternes job er at have en mening, det respekterer jeg, selv om jeg kan være uenig. Som regel er jeg altid glad. Der sker mange ting i ens privatliv hele tiden, men jeg ser positivt på tingene, siger han.

Nicklas Bendtner havde mange klubber at vælge imellem i sommer, men han fastslår, at FCK aldrig var en mulighed. Men det bliver københavner-klubben, for Bendtner vil lave en "Agger" og slutte karrieren i FCK.

- Jeg vil gerne komme tilbage til FCK. Jeg ville elske at komme hjem til FCK en dag for at afslutte min karriere, det er mit mål, siger han.