Den nye Roma-spiller Ashley Cole har forladt England, efter at have spillet der i hele sin karriere. Det gælder for mange af de engelske spillere, der sjældent skifter til en klub i udlandet.

Det forklarede han ifølge Reuters på et pressemøde i forbindelse med hans præsentation i klubben tirsdag.

- Engelske spillere er nok bange for at komme udenlands. De er i en komfortzone i England, siger den 33-årige back.

Men der var intet, der stod i vejen for Ashley Cole, da buddet endelig var der fra AS Roma, der i næste sæson skal spille Champions League igen efter nogle års pause.

- Så snart jeg talte med træner Rudi Garcia og opdagede, hvor meget de ville have mig i Roma, så tog jeg chancen. Jeg er kommet for at spille Champions League. Roma er en ambitiøs klub, så det er en stor udfordring for mig, og jeg er klar til at kæmpe for en plads på holdet, siger Ashley Cole.

Han skiftede dog ikke kun til Italien på grund af det fodboldmæssige.

- Dette er min chance for at prøve et nyt sprog, en ny kultur og en ny måde at leve på, siger Ashley Cole.

Ashley Cole stoppede på det engelske landshold kort før VM, efter han ikke var blevet udtaget. Derudover var han også blevet tilovers i Chelsea, hvor han ellers var en vellidt spiller.

- Jeg har altid haft et godt forhold til José Mourinho, men jeg var ikke længere en del af hans projekt i Chelsea, lyder det fra den nye Roma-spiller.

Ashley Cole har i sin tid i Premier League spillet for Arsenal udover Chelsea, som han skiftede til i 2006. Derudover har han været udlånt til Crystal Palace som helt ung i 1999/00-sæsonen.