Den nye filmatisering af »Skønheden og udyret« bør ikke vises i Rusland, da den promoverer perverterede seksuelle relationer. Det mener den russiske politiker og parlamentsmedlem Vitaly Milonov, der har bedt landets kulturminister om at kigge på sagen.

»Ingen slår som Gaston. Ingen går som Gaston. Ingen har lægge og lår som Gaston.«

Den narcissistiske antihelt Gaston i Disneys »Skønheden og udyret« fra 1992 har naturligvis også en rolle i den nye filmatisering af klassikeren.

Og da Gaston ikke får prinsessen og det halve det kongerige - hun ender sammen med udyret - får han i den nye film en rigtig god ven i stedet. Gaston og hans håndlanger, Lefou, udvikler nemlig et homoerotisk forhold, eller »bøsse-propaganda«, i en by i Rusland.

For det er netop det, som den russiske politiker og parlamentsmedlem Vitaly Milonov kalder det ifølge den britiske avis The Guardian.

Han mener, at filmen promoverer »perverse seksuelle relationer,« siger han ifølge avisen.

»I denne situation kan samfundet ikke se tavst på, hvad filmdistributører tilbyder under dække af en børns fortælling - den indlysende, utilsløret, skruppelløse propaganda om synd og perverterede seksuelle relationer,« siger det russiske parlamentsmedlem ifølge The Guardian.

Han har derfor skrevet til den russiske kulturminister, Vladimir Medinsky, og bedt ham om at tjekke filmen for såkaldt homoseksuel propaganda og opfordrer videre til, at udgivelsen skal annulleres. Det rapporterer det russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

At bringe mindreårige information om homoseksualitet har været ulovligt i Rusland siden 2013. Loven, der er underskrevet af den russiske præsident, Vladimir Putin, har vakt harme blandt menneskerettighedsaktivister og LGBT-miljøet i hele verden. Det beskriver ifølge The Guardian homoseksualitet som »ikke-traditionelle seksuelle forhold«.

Instruktør: »Hvad er problemet«

Det er den første Disney-film, der direkte skildrer et homoerotisk forhold, og det ser instruktøren, Bill Condon, ikke noget problem i. Det skriver The Independent.

Instruktøren håber, at publikum vil gå til filmen fordomsfrit:

»De skal ikke gøre et stort nummer ud den scene. Hvad er det store problem?,« siger Bill Condon ifølge The Independent.

Filmen har allerede haft premiere i USA, mens danske biografgængere kan se den fra den 16. marts.