Den 33-årige SF'er Jakob Nørhøj bisættes i dag fra Haslev Kirke. Cermonien starter klokken 13, og foruden familie og pårørende vil også SFs formand Villy Søvndal være til stede.

De grå skyer hænger lige nu over Haslev Kirke. SF's næstformand Jakob Nørhøj bliver begravet, og venner, familie og rigtig mange SFU'er strømmer til kirken. Også SF's absolutte frontfigur, Villy Søvndal er mødt frem. Han er i stor sorg over den unge næstformands pludselige død. Partiformanden betragtede Jakob Nørhøj som sin højre hånd og han er trist over, at han nu skal sige et sidste farvel.

- Det er en trist dag. Det er en rigtig god ven og kollega, jeg siger farvel til i dag. Han var SF's konfliktløser og en nytænker, der altid var i stand til at finde nye veje, siger Villy Søvndal til bt.dk, kort inden han gik ind i kirken.

Han skal være med til at bære kisten. Det samme skal Torben Kastrup og Jane Sørensen, der begge afløste Jakob Nørhøj som partiformænd SFU i 2002samt Jesper Petersen, der også har en fortid som formand i ungdomsorganisationen.

Den 33-årige næstformand Jakob Nørhøj blev fundet død i sin seng onsdag den 6. januar af sin far. Aftenen før havde han klaget over stærke mavesmerter, og var derfor blevet ledsaget til sygehuset af en ven fra det rockband, han spillede i.

Før jul havde Jakob Nørhøj fået konstateret mavesår og var derfor på medicin. Ingen havde dog mistanke om, at han fejlede noget livstruende, og dødsårsagen er da også stadig ukendt.

For tre år siden fik den unge SF'er desuden en blodprop i det ene ben, men det vides endnu ikke, om det har været en medvirkende årsag til politikerens pludselige død.

Efter bisættelsen vil der blive afholdt en mindesammenkomst i Nordskov Kirkecenter.

Jakob Nørhøj efterlader sig sønnen Daniel på 14 år.