På en stille villavej i Gentofte nord for København bor Pia Kjærsgaard, en af mange beundret toppolitiker fra Dansk Folkeparti, af andre foragtet og hadet - så hadet, at hendes og ægtefællen Henrik Thorups parcelhus ligner et lille ‘Fort Knox’, beskyttet, overvåget af kameraer og dørspion.

Faktisk er der kun ét sted, hvor Pia Kjærsgaard kan være helt i fred, hvor ingen finder hende, hvor hun altid er i sikkerhed: et lille, fint hvidkalket hus med en blå dør, smukt beliggende på den græske ø Santorini, hvor husene ligner hinanden, og hvor alle farer vild i de små gyder.


Indtil en dag i juli 2010, hvor der stod en mand, faktisk to mænd, i camouflagetøj, den ene kikkede, den anden slæbte kameraer på maven; de stod få meter fra dét hus, som ingen kendte og ingen kunne finde.

Pia Kjærsgaard troede, det var løgn. Huset var fuldt af familie, mand og børn, hun stod med en bylt vasketøj i favnen, da hun hørte dem tale dansk. Hun trådte tilbage, gemte sig, de forsvandt, det var ‘held på held, at jeg kunne skjule mig, at vi ikke blev opdaget’; og journalisterne, de tabte sporet blandt de mange ens huse i de små gyder.

- Jeg var rasende, så rasende, at jeg bad Henrik om en stiv whisky, men den virkede ikke, whiskyen, så rasende var jeg, siger Pia Kjærsgaard i dag.

- Lad mig prøve at forklare, hvordan jeg havde det. Jeg var vred, jeg var rystet, jeg var ked af det. Jeg bor hjemme i et ‘Fort Knox’, jeg kan ikke bare gå rundt, jeg skal tænke over min færden. Men jeg vil gerne være åben. Der kommer - og er altid kommet - journalister i mit hjem. Det er o.k., sådan er det. Jeg tager altid telefonen. Alle journalister kan ringe direkte til mig. De har mit nummer. Det var det samme, da jeg var formand. Jeg taler med alle. Jeg stiller op. Jeg er tilgængelig. Jeg har været åben og tilgængelig i 30 år. Men Santorini er mit, der kan jeg og vi være alene, i fred. Og den dag, de to fra Se og Hør stod der, var det som om, mit helt private sted var afsløret, og det blev jeg ked af, fortæller Pia Kjærsgaard.

Læs hele historien i BT Søndag:
- Sådan snød Pia Kjærsgaard Se og Hør
- Så omfattende var Se og Hørs jagt