Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

TV2's vejrvært Peter Tanev raser over, at parkeringsvagter deler bøder ud om natten i København.

Onsdag aften delte Peter Tanev sine frustrationer over P-vagter i København på sin Facebook-side. Raseriet bundede i en parkeringsbøde, Peter Tanev tidligere på dagen havde set sidde i en bilrude tæt på sit hjem på Østerbro. Bilen holdt otte meter fra et gadehjørne, hvor det ifølge loven kun er tilladt at holde ti meter fra.

- Jeg undrede mig over bøden, fordi det var en meget lille forseelse. Da jeg så kunne se på bøden, at den var udskrevet klokken fire om natten, blev jeg virkelig harm, siger Peter Tanev til bt.dk.

Jagt på borgerne

Han fik selv en parkeringsbøde natten til tirsdag, der var udstedt klokken halv et. Han synes, der tegner sig et mønster i den måde, parkeringsvagterne arbejder.

- Det begynder at ligne en jagt, hvor det bare gælder om at kradse nogle penge ind. Selvfølgelig skal man holde loven, men det er ikke fair at gå rundt og dele bøder ud midt om natten, siger han.

Han undrer sig over, hvorfor parkeringsvagterne absolut skal på gaden, når folk sover, men han har sin egen teori.

- Man skal enten have et usædvanligt dårligt sovehjerte eller ikke noget liv for at gå ud på gaden kl. fire om morgenen og uddele parkeringsbøder. De må have en økonomisk grund eller et krav om, hvor mange bøder de skal dele ud om dagen, siger vejrværten.

Uigennemskuelig parkering

Peter Tanev mener, at parkeringsvagterne med fordel kunne rykke deres arbejdsdag et par timer frem og uddele bøder til de biler, der holder så forkert, at de er til fare for andre og især børn, der er på vej i skole.

I stedet straffer parkeringsvagterne dem, der har været nødsaget til at holde forkert på grund af manglende parkeringspladser og manglende anvisninger, når de går på gaden midt om natten.

- Mange af mine naboer og jeg selv er frustrerede over, at man ikke kan gennemskue, hvor man må og ikke må parkere. Kommunen burde lave nogle bedre anmærkninger af, hvor man må holde sin bil, men i stedet pisker de os med bøder, siger vejrværten.

Andre læser også