Tøger Seidenfaden fortæller i ny bog om sin ungdoms ulykkelige kærlighed, Connie Hedegaard.

De kunne være blevet et akademisk dreamteam - et powerpar. Men til trods for at afdøde Tøger Seidenfaden som ung kastede sin kærlighed på den fremadstormende politiker Connie Hedegaard (K), var han på en umulig mission.

Connie ville ikke have Tøger.

Se også: Tøgers sidste stunt

De ganske overraskende oplysninger om forholdet mellem Politikens tidligere chefredaktør Tøger Seidenfaden og Danmarks nuværende EU-kommissær Connie Hedegaard står at læse i den nye portrætbog ’Tøger’.

Her beskrives den unge Tøger Seidenfaden som en festglad ungkarl, som ’endda var kendt for at kunne drikke de fleste under bordet, hvis det skulle være’.

- Til et par af festerne sås i øvrigt ’en nydelig ung dame’, som på et tidspunkt var Tøgers store kærlighed. Hendes navn var Connie Hedegaard, dengang en politisk komet i Det Konservative Folkeparti, skriver bogens forfatter, journalisten Stig Andersen.

Ifølge bogen var de to rendt på hinanden, da Tøger Seidenfaden skulle holde foredrag på en konservativ kursusejendom i Nordsjælland.

- Men det blev aldrig rigtig til noget mellem Connie Hedegaard og Tøger, selv om ’det kunne være blevet noget af en intelligenskvotient, hvis de blev lagt sammen’, som en unavngiven eks-kollega ifølge bogen udtrykker det.


Se også: "Uanstændigt, Tøger!"

I bogen slår Connie Hedegaard fast, at der udelukkende var tale om en envejsromance.

- Vi var gode venner, Tøger og jeg, men det med ’den store kærlighed’, det så vi lidt forskelligt på, siger hun i ’Tøger’.

1. april 1988 blev Tøger Seidenfaden kæreste med sin kommende kone Tine Eiby, der var ansat som journalist på Weekendavisen – samme sted som Seidenfaden var chef.

- En skøn, jævnaldrende ung kvinde, som jeg syntes var tæskeflot at se på. Og i øvrigt enorm sød, siger Tøger Seidenfaden selv i bogen om sit første møde med Tine Eiby.

På sin side opfattede Tine Eiby Tøger Seidenfaden som en ’kikset’ og praktisk umulius. Alligevel blev parret efterfølgende gift og fik børnene Emil, Lucas og Johan sammen. Et antal som dog langtfra stod mål med Tøger Seidenfadens oprindelige plan: Han drømte om 11.

Foruden de mange børn gik drømmen på et hus i Gentofte og en stor rød Citroën, som han hver søndag morgen ville ’køre til bageren og købe linser til familien’ i.

- Og vi har faktisk haft en stor rød Citroën. Det er ikke blevet til 11 børn, for det har ikke været min drøm, men det blev til tre. Tøgers drøm om 11 børn har sagtens kunnet opfyldes med mindre, men han har klart søgt trygheden i det at have en familie, siger Tine Eiby i bogen.

Tøger Seidenfaden blev sammen med Tine Eiby i parrets hus på Emmasvej i Gentofte indtil sin død 27. januar 2011. Han blev 53 år gammel.