Den tidligere agent for PET, britisk MI5 og den amerikanske efterretningstjeneste CIA-agent Morten Storm hævder nu, at han har leveret oplysninger til myndighederne, der har ført til drab på ca. 30 personer med tilknytning til terrorbevægelsen al-Qaeda.

Oplysningerne er kommet frem på Facebook, hvor Storm har pralet med, at han har leveret oplysninger, der i stor stil har gjort det muligt for USA at dræbe terrorister. I januar 2013 deltog han i en Facebook-debat med blandt andre den danske konvertit Abdullah Ali, der er dømt for at planlægge terror i den såkaldte Vollsmose-sag. Her skrev Morten Storm:

- Jeg har været med til at dræbe over 30 af jeres slags islamister, skrev Morten Storm under sit muslimske navn Murad Al-Danimarki. Morten Storm gentager sine oplysninger i et interview til BT.

- Jeg skrev tallet med de 30 islamister som en provokation mod en række danske muslimer. De kom med ret grove anklager mod mig, som jeg måtte svare på. Men antallet af folk, der er blevet dræbt på baggrund af mine informationer, er på det niveau. Det kan være 25, men også lige så godt være 40. Jeg ved det jo ikke præcis, da jeg ikke selv var til stede, siger Morten Storm.Det vakte sidste år stor opsigt, da Morten Storm stod frem og hævdede, at han fra 2006 til 2012 havde fungeret som meddeler for den danske efterretningstjeneste PET og amerikanske CIA. Ifølge Morten Storm var det ham, der i september 2011 førte PET og CIA på sporet af terroristen Anwar Al-Awlaki, der den 30. september 2011 blev dræbt ved et droneangreb ca. 140 km fra den yemenitiske hovedstad Sanaa. Storm havde gennem flere år opbygget tætte relationer til terrorlederen i Yemen.

- Jeg havde overdraget Al-Awlaki en USB-nøgle, som jeg havde modtaget af CIA - den var udstyret med en gps til at lokalisere ham, siger Morten Storm.

På den måde havde det ubemandede fly opsporet terrorlederen.

Al-Qaeda i Østafrika

Kort inden drabet havde Storm modtaget 75.000 kr. fra en PET-agent med kodenavnet Olde via Western Union til at dække sine omkostninger ved aktionen.

Men Morten Storm hævder altså, at dette drab langt fra er det eneste, han har medvirket til.

To år før medvirkede Morten Storm til at give informationer, der førte til drabet på lederen af en Al Qaeda-celle i Østafrika, Saleh Ali Saleh Nabhan. Saleh Nabhan havde været ansvarlig for bombningen af et hotel i Kenya i 2002 og spillet en nøglerolle i terrorbomberne på to amerikanske ambassader i 1998 med over 200 døde.

USA havde derfor jagtet ham i årevis med en drabsordre fra præsidenten, da de øjnede en mulighed gennem Morten Storm. Den østafrikanske terrorleder skulle bruge en bærbar computer og en Blackberry-telefon, og dem fik Anwar Al-Awlaki Morten Storm til at skaffe.Hvad ingen af terrorlederne vidste, var, at Morten Storm arbejdede for PET og CIA. På et møde med CIA og PET på Hotel Ascot ved Københavns Hovedbanegård fik Morten Storm overdraget computeren og telefonen.

- Amerikanerne havde puttet sporingsudstyr ned i udstyret, så de kunne lokalisere brugeren.

I maj 2009 tager Morten Storm til Kenya for at overdrage udstyret til terrorlederen - kort efter modtager han en krypteret mail fra al-Qaeda, hvor der stod ’Mr. John says thanks.’ Mr. John var terrorlederens kodeord.

Elitesoldater

Fakta er, at Saleh Ali Saleh Nabhan ifølge New York Times blev dræbt den 14. september 2009 sammen med otte andre. Ifølge New York Times kom døden flyvende i form af et helikopterangreb udført af amerikanske specialstyrker, der angreb en bil-konvoj i det sydlige Somalia. Helikopterne angreb to lastbiler med maskingeværer.

Mændene i lastbilerne forsøgte forgæves at skyde tilbage, Ni mennesker blev dræbt - seks udenlandske Al Qaeda-krigere og tre lokale. Helikopterne landede kort derfra - og samlede Al Qaeda-lederen op for at kunne identificere ham, skriver New York Times.

Elitesoldaterne vendte derefter tilbage til et krigsskib, der lå i nærheden.

Morten Storm skal også have givet vigtige oplysninger inden et andet dødeligt angreb. Abdullah Al-Mehdarhad var leder af en al-Qaeda-terrorcelle i Yemen og blev dræbt den 12. januar 2010. Juledag 2009 stod han bag et mislykket angreb på et amerikansk rutefly ifølge Washington Post. Yeminitiske specialstyrker stormede derefter hans tilholdssted et hus i Shawba-regionen i det sydøstlige Yemen. Det endte i en skudduel, hvor Abdullah Al-Mehdarhads blev dræbt. Morten Storm havde udpeget hans tilholdssted på et kort.