Torsdag er det mere end almindeligt svært at nyde den danske sommersol, for regnen vælter ned det meste af dagen og i hele landet. Fredag klarer det lidt op, og lørdag ser det endnu bedre ud.

- Men det er ikke pænt vejr, siger vagthavende ved DMI, Leif Andersen, om fredagens prognose. - Der bliver regn af og til, men det bliver i mindre mængder end det, vi ser i dag. Det bliver mest skyet, 15-18 grader og jævn til hård vind, og det gælder for hele landet, siger han om morgendagens vejr.

Dermed skulle der ikke være risiko for oversvømmede kældre og trafikkaos fredag, men omvendt bliver solen en sjælden gæst.   HVAD SYNES DU OM DET DANSKE SOMMERVEJR? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Lørdag ser det så ud til, at man kan tænde op i grillen igen. Der er lovet solskinsvejr til hele landet og op til 22 grader

- Der kan være en lokal byge, men generelt ser det pænt ud med sol og svag til jævn vind, siger Leif Andersen. Det gode vejr varer ved lørdagen ud, men søndag tager sommervejret et kvalitetsdyk igen, når regnbyger driver ind over Vestjylland lørdag nat og breder sig til resten af landet i løbet af søndagen. 

Nedbørsvejret når København søndag eftermiddag, og det kan stadig godt regne mandag morgen, som det ser ud nu.

Temperaturen falder et par grader, men holder sig i nærheden af de 20.

Hvad synes du om det danske sommervejr?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. i morgen.